Skip to main content

Vores yngste landshold er klar til Ungdoms-EM i Polen i weekenden

| Camilla Bevensee | Nyheder

Dansk Orienterings yngste landshold skal i ilden i weekenden, hvor der skal løbes Ungdoms-EM (EYOC) i Szczecin i det nordvestlige Polen. Det er et ungt og uprøvet dansk hold, der skal løbe først langdistance lørdag, sprint søndag og stafet på mandag til mesterskabet, der for mange af løberne, er deres første møde med internationale konkurrencer.

"På H/D16-siden består holdet i år udelukkende af løbere der aldrig har været til et internationalt mesterskab før. På grund af dette har vi heller ikke nogen store forventninger til resultater undervejs, men den vigtigste målsætning for dem, er at de skal komme hjem med mere erfaring og stor motivation, efter at have prøvet kræfter med de bedste i deres aldersklasse," fortæller U18 landstræner Mikkel Kaae-Nielsen, der dog har lidt større forventninger til de danske H/D18-løbere til Ungdoms-EM i Polen. 

"Lige nu har vi rigtigt mange dygtige H/D18 løbere i Danmark. Vi tør derfor også at sætte forventningerne højt til vores EYOC-løbere i den ældste klasse, som med gode præstationer, kan lege med i toppen," uddyber Mikkel Kaae-Nielsen.

Terrænerne der venter de danske løbere, ser ud fra de gamle kort på arrangørernes hjemmeside, kuperede og meget fysisk krævende ud, med 40 meters stigning bare på sprinten, men løberne skal også nok blive udfordret teknisk i de storkuperede skovterræner. Mikkel Kaae-Nielsen forventer et godt stævne, hvor løberne har gode muligheder for at få værdifuld erfaring med tilbage til Danmark.

"Indtrykket er at vi skal ned til et meget velorganiseret arrangement. Der skal løbes langdistance, sprint og en stafet. Det ser ud til at være både fysisk og teknisk krævende terræner på alle tre dage, så de unge løbere skal nok få udfordringer dernede og gode erfaringer med hjem," lyder det fra U18 landstræner Mikkel Kaae-Nielsen. 

Følg EYOC live via arrangørernes hjemmeside her: EYOC 2024 - follow live

Program EYOC i Polen

Lørdag - Langdistance
9.30 Første start
15.00 Blomsterceremoni 
19.00 Åbningsceremoni og præmieoverrækkelse

Søndag - Sprint
15.00 første start 
17.30 Præmieoverrækkelse

Mandag - Stafet 
10.00 Første start (H18)
13.00 Præmieoverrækkelse

 

Det danske hold til EYOC

D16
Amalie Broman, Allerød OK
Astrid Faber Fenger-Grøn, Silkeborg OK
Krista Lervad Lundø, Horsens OK
Ragnhild Øhlenschlæger Nielsen, Silkeborg OK

H16
Anton Kupriyanov Hviid, Farum OK
Emil Borup Fredberg, Silkeborg OK
Lukas Bergmann Verhelst, Horsens OK
Mattias Klostergaard Rokkjær, Silkeborg OK

D18
Augusta Thorsen, OK Pan Aarhus afbud
Ingrid Due Nygaard, Søllerød OK

H18
Asbjørn Faber Fenger-Grøn, Silkeborg OK
Erik Grønborg Nielsen, Allerød OK
Johannes Marager, Allerød OK
Rasmus Edvardsen, OK Snab

 

Foto: Erik Grønborg Nielsen til JWOC i 2023 / af JWOC 2023