Skip to main content

Svær World Cup sprint udfordrede de danske løbere i Italien

| Camilla Bevensee | Nyheder

Der var mange uvante og krævende elementer på dagens individuelle World Cup sprint i italienske Voltri, hvor Ida Agervig Kristiansson blev bedste dansker på en 23. plads, 2:05 minutter efter den suveræne vinder, Simona Aebersold fra Schweiz, der tog sejren med 28 sekunder. 

Sprinten, der startede i en park højt oppe over byen og arenaen, bød til en start på terrænløb og skovorientering, der for mange blev afgørende for en dårlig følelse og meget tabt tid, da både kortet og terrænet var svært at gennemskue og løse godt. Sådan var det også for de danske løbere i Italien, der ikke havde meget positivt at sige i mål.

"Jeg har ikke nået at kigge så meget på kortet, så det er svært at sige, hvordan det gik og om det kun er farten, der ikke er der. Det er nok også nogle vejvalg, men ja, det var ikke lige mig, den her type sprint," lød det fra Ida Agervig Kristiansson i mål.

Bedstplacerede danske herre på sprinten i Voltri, var Jacob Steinthal, der løb sig til en 52. plads, 1:53 minutter efter vinder Kasper Fosser fra Norge. På en 49. plads, var Josefine Lind næstbedste dansker, mens Lotte Jauhojarvi Markussen blev nummer 51 på den udfordrende sprint i dag. 

Oscar David Broman Jensen var i mål fint tilfreds med hvordan han løste den første del af banen, men et styrt lige inden langstrækket, hvor han slog et betydeligt hul i kortet, gjorde, at han ikke kun kunne se et enkelt af de vejvalg, der var på det lange stræk til post 9. Det tabte han en del tid på og han endte som nummer 61, 2:11 minutter efter vinderen.

Både Emil Øbro og Malin Agervig Kristiansson (billedet) blev nummer 70, henholdsvis 2:32 og 3:42 minutter efter. Nicoline Friberg Klysner blev nummer 78, 3:52 minutter efter, Andreas Bock Bjørnsen blev nummer 81, 2:54 minutter efter, Jeppe Edvardsen blev nummer 88, 3:25 minutter efter og Mads Møller Skaug endte som nummer 101, 4:26 minutter efter i mål. 

Se alle resultater her: World Cup sprint - resultater

Sprintstafet i Nervi i morgen

I morgen er der heldigvis endnu en dag til World Cuppens runde 2 i Italien, når de danske løbere skal løbe sprintstafet i fiskerlandsbyen Nervi, en lille halv times kørsel øst for Genova. 

De næsten tre danske hold (der mangler en dansk sidstetur på tredjeholdet), kan følges live fra kl. 15.40, hvor første start går, og cirka en time frem. Se med på Dansk Orienterings-Forbunds kanaler, eller via IOF Live.

Se de danske hold på sprintstafetten her:

Danmark 1
1. Josefine Lind
2. Andreas Bock Bjørnsen
3. Jacob Steinthal 
4. Ida Agervig Kristiansson

Danmark 2 
1. Malin Agervig Kristiansson 
2. Emil Øbro 
3. Oscar David Broman Jensen
4. Nicoline Friberg Klysner

Danmark 3
1. Lotte Jauhojarvi Markussen
2. Jeppe Edvardsen 
3. Mads Skaug
4. Vakant

Starten på sprintstafetten går kl. 15.40 i morgen, søndag.