Skip to main content

Nikoline vinder igen guld ved EM!

| Michael Lindholm | Nyheder

Dansk GULD i MTBO! Nikoline Holm Splittorf fortsatte i guldsporet, da hun fredag vandt den anden danske guldmedalje ved EM i Polen. Denne gang på langdistancen, hvor der ingen var over eller ved siden af den danske stjerne. Både Cæcilie Christoffersen og Sofie Okkels Jensen endte i top-6.

Vindertiden for 25-årige Nikoline Splittoff blev på 1.34,14 timer og næsten tre minutter foran den tjekkiske veteran Martina Tichovska. Til bronzemedaljen var der hele 5,42 min., den blev vundet af Ruska Saarela (FIN).

Terrænet var et lidt ubarmhjertigt, forlyder det fra Polen. Noget var hurtigt , mens andre steder skulle der konstant arbejdes for at holde cyklen i gang. Niko fortæller, at hun umiddelbart kun har et kort tidstab, da hun kommer ind af en sti for tidlig til post 17. Som Niko siger så hverken ser eller hører hun ikke rigtig noget, så det er 1,5 times hård kamp med sig selv.

Men det endte altså på fornemmeste vis og med hendes fjerde individuelle EM-guld og dermed lægger hun sig op på siden af de absolut mest vindende statistisk set.

Det var overordnet en rigtig god dansk dag. Cæcilie R. Christoffersen viste endnu engang et højt niveau og kørte sig til en fin 6. plads og en tur på podiet. 1.41,12 timer blev tiden.

Cille (som hun ofte kaldes, red.) følte selv hun kører et fornuftigt løb, men mister ca 1 min. på mekaniske problemer på vej til post 4. Hun har også et mindre tidstab, da hun kommer skævt til posten inden publikumspassagen.

 

I damejuniorklassen (W20) fortsatte Sofie Okkels Jensen de fornemme takter og tog såmænd et skridt op og endte som 5’er på langdistancen.

Sofie siger selv hun følte egentlig at hun havde lidt tunge ben (efter sprinten torsdag, red.). Men hun får kørt et løb uden større tidstab og efter den lagte plan. Ved gennemgang af vejvalg viser det sig at hun har virkelig taget ”off track riding” til sig og udført det fornemt.

Det er pil op for den unge Sofie og som fortsat må betragtes som relativ uerfaren på dette niveau.

De øvrige danskere løser også langdistancen fornuftigt.

Miri Brunstedt Nørgaard i damejunior holder sig til planen og kører et veldisplineret løb, men energien rakte ikke hele turen. Men et absolut godkendt løb fra hende. Miri blev nr. 13.

Oliver Friis i herreklassen mister desværre noget tid ved et par vejvalg, der viste sig at koste dyrt. Oliver fortæller, at han føler at han har rykket sig væsentligt på det orienteringtekniske, men må konstatere at niveauet stadig er meget højt i sporten. Samtidig har han desværre ikke følt helt samme topform som til fx MTBO campen forud for EM. Oliver ender som nr. 29. Camilla Søgaard ender som nr. 12 i dame elite.

I damejunior vandt Iris Pecorari (ITA) igen, mens Vojtech Ludvik (CZE) vandt hos herrerne.

Alle resultater kan ses her: LONG | International Orienteering Federation

Lørdag er der mellemdistance på programmet. Den sidste individuelle konkurrence. Kan Nikoline Splittorff fortsætte guldhøsten? Det var på samme distance hun vandt guld første gang, tilbage i 2021. Mellemdistance begynder kl. 09.00.

Følg live her: MIDDLE | International Orienteering Federation

Af ukendte årsager er startlisterne ikke lagt op på IOF livesiden, men det kommer formentlig.

Fotos: Katja Brunstedt

 

EM WE podie