Skip to main content

Nikoline vinder guld på EM’s åbningsdag

| Michael Lindholm | Nyheder

Dansk GULD i MTBO! Nikoline Holm Splittorff vandt torsdag EM-sprinten i polske Ostróva og sikrede dermed Danmark en fornem start på årets europamesterskab. I tillæg flere gode danske præstationer.

Det endte med at blive en ganske sikker sejr, med 39 sek. til andenpladsen og hele 2,25 min. til tredjepladsen. En ret stor margin i en sprint, som det danske hold på forhånd havde forventet ville blive O-teknisk, men mere viste sig at være en bane med mulighed for høj fart. Damernes bane var på 5,9 km, 100 hm og med 19 poster.

Nikoline sagde efter løbet:

”Jeg havde et løb med kun 2 små tidstab. Forventningen var en mere o-teknisk udfordrende bane. Hovedet skulle holdes koldt i starten, som forventet. Mens resten af banen var mere simpel. Nikoline følte selv hun havde haft en god fordeling af at udnytte det at kunne køre i terrænet, men også turde køre uden om/rundt på stien, der hvor det ikke så ud til at kunne betale sig. Post 14 var defekt i touch free-funktionen og måtte alle manuel stemple posten.”

Den manuelle stempling kostede blandt andet den tjekkiske favorit, Martina Tichovska en diskvalifikation, da hun ikke er registreret på posten (løbskortet fra WE kan ses via linket længere nede i teksten). Således hjemtog Nikoline sin individuelle EM-medalje nr. 6, nu med tre af guld. Sølvet gik til Gabriele Andrasiuniene (LTU) og bronze til Constance Devilliers (FRA).

Cæcillie R. Christoffersen og Camilla Søgaard endte i samme tid på en delt 13. plads. Camilla kom for langt på post 1 og det tidstab blev for stort resten af vejen. Cæcillie meldte om et fornuftigt løb, men havde svært ved at få den nødvendig fart i cyklen.

Hos herrerne blev Oliver Friis nr. 34 blandt de 63 startende. 3,18 min var der op til den finske vinder Samuel Pökälä. Iøvrigt en stor finsk dag i ME med hele tre finner i top-4.

Som Nikoline havde Oliver forventet noget mere O-teknisk, men får kørt et fornuftigt løb uden de store fejl.

 

6. plads til Sofie i damejunior

I damejunior (W20) kørte Sofie Okkels Jensen sig ind på en fornem 6. plads og fik dermed den sidste plads på podiet. Fra Polen forlyder det, at Sofie kører et virkelig flot og veldisponeret løb. Kommer ind med en god følelse, har holdt sig til planen og får flow igennem hele banen.

Miri Brunstedt Nørgaard bliver nr. 11 og dermed i den bedste halvdel (23 til start, red.). Hun havde en god følelse og får kørt et fint og absolut godkendt løb. Stærk start for de unge piger, der begge, naturligt nok, var lidt nervøse og spændte inden start. Europamester i W20 blev italienske Iris Pecorari.

Alle resultater kan ses her: SPRINT | International Orienteering Federation

Alt i alt en god dansk dag i Polen og holdet kan nu se frem til fredagens langdistance som begynder  kl. 09.00.

 

Danske starttider langdistancen:

09:11 Camilla, WE
10:45 Oliver, ME
11:05 Cæcilie, WE
11:06 Miri, W20
11:11 Nikoline, WE11:30 Sofie, W20

Der var ikke specielt god livedækning torsdag og det tyder ikke på det bliver bedre fredag. Langdistancen kan i bedste fald følges her: LONG | International Orienteering Federation

 

Artikel foto: Jakub Kijak MoonLine Media