Skip to main content

Ida Agervig Kristiansson nr. fem på World Cup knock-out sprinten, Josefine Lind nr. ni

| Camilla Bevensee | Nyheder

Danmark fik sin første finaleplads på en international knock-out sprint siden 2013 i hus, på en tør og varm World Cup-dag i Schweiz, hvor Ida Agervig Kristiansson løb sig helt op på en femteplads og Josefine Lind endte på en flot 9. plads. Malin Agervig Kristiansson gik ikke videre fra sin kvartfinale og blev nummer 25.

"Jeg var lidt opgivende i starten, for jeg var virkelig træt. Der var rod ved førsteposten, som de forreste væltede, og jeg var bare tre meter bagud med det samme. Men jeg besluttede mig for at jeg ikke måtte give op, og jeg kæmpede på for at der ikke skulle blive et større hul. Lige før passeringen kunne jeg mærke, at de andre også var ved at blive lidt trætte og jeg kom tættere på dem, der var lige foran mig. Jeg løb alt hvad jeg kunne og lå firer ved tredjesidste post, men jeg tager et lidt dårlige vejvalg end Viktoria Hæstad Bjørnstad til næstsidsten og ender som femmer. Men det er jeg virkelig godt tilfreds med," lød det fra Ida Agervig Kristiansson i mål efter finalen. 

Ida løb sig videre i finalen, efter at hun kvalificerede sig som nummer to af de tre bedste i sin kvartfinale om formiddagen, og også klarede at løbe i mål som nummer to i sin semifinale, og med det indløse finalebilletten. Fredag gik Ida for første gang videre fra en kvalifikation på en international knock-out sprint, og ifølge cheflandstræner Tue Lassen, er det store skridt til finalen et vigtigt ét for det danske hold.

"Det er fedt at tage det næste skridt og være med i finalen. Vi har været i semifinalen flere gange, men det er sidssygt vigtigt for os at vi har nogle som viser at vi kan være med og blande os helt i toppen. Ida er ikke bare tilfreds med at komme i semifinalen, men vil også kæmpe med om topplaceringerne i en finale. Josefines semifinale, hvor hun bliver nummer tre og derfor ender på en 9. plads, er også virkelig flot, og to top-10 placeringer i dag, er vi virkeligt glade for og stolte af," lyder det fra cheflandstræneren efter finalen i Olten. 

Josefine Lind løb en flot kvartfinale, hvor hun krydsede målstregen som nummer to og gik sikkert videre til semifinalerne. I semifinalen, hvor hun var i selskab med den lokale verdensstjerne Simona Aebersold og undervejs lå til at gå videre, løb Josefine i mål som nummer tre og missede dermed akkurat finalen. 

"Det var sindssygt hårdt. Jeg havde samme 'runner's choice' som Simona, så det hjalp lidt, at jeg kunne ligge lidt og bruge hendes ryg og jeg lå nummer to på passagen. Jeg tager et lidt dårligt vejvalg efter det, så Viktoria Hæstad Bjørnstad kommer op og hun er bare stærk. Men jeg er tilfreds. Top-10 kan jeg godt være tilfreds med," lød det fra Josefine Lind, efter hun kom i mål på semifinalen. 

Malin Agervig Kristiansson kæmpede i en lidt sværere kvartfinale, hvor hun ikke klarede at løbe sig videre til semifinalerne, men fik med pladsen i kvartfinalen vist, at hun hører til i finalerne på knock-out sprint distancen.

Se alle (live) resultater fra knock-out sprint finalerne her: World Cup knock-out sprint finaler

Individuel sprint i Olten søndag

I morgen venter der hele det danske hold en sidste konkurrence til World Cup runden i Schweiz, når de skal løbe individuel sprint med arena i centrum af Olten, ligesom på dagens knock-out sprint finaler. Sprinten er en finale, hvor de 40 bedste på verdensranglisten starter først, inden resten af løberne fra de 32 nationer til World Cuppen, får lov at starte. 

"For damerne lover dagens resultater godt. Malin gjorde også rigtig mange gode ting i sin kvartfinale og missede med en lille fejl til sidst at gå videre. Og de andre piger hernede, har også set stærke ud. For herrerne er det for mange af dem revanche-dag i morgen. De går som løver i bur derhjemme, så jeg glæder mig til at se at de forhåbentligt stepper det op i forhold til i går. Det bliver spændende," lyder det fra cheflandstræner Tue Lassen, der ser frem mod sprinten søndag.

De danske starttider, link til liveresultater og web TV for den individuelle sprint, kan snarest muligt findes på vores 'Vejen til VM 2024'- side her:
Vejen til VM 2024 - World Cup runde 1 og 2

Alle liveservices kan også findes via IOF Live her: World Cup round 1 - Olten, Switzerland