Skip to main content

Hedvig Valbjørn Gydesen nummer 10 på World Cup sprinten i Schweiz

| Camilla Bevensee | Nyheder

Hedvig Valbjørn Gydesen løb sig til en flot 10. plads på World Cup sprinten i Olten i dag, hvor en meget fysisk bane, med et indslag af få komplicerede områder og vejvalg, udfordrede mange af de danske løbere. Efter Hedvig, klarede gårsdagens knock-out stjerne, Ida Agervig Kristiansson sig bedst, da hun, med kun to sekunder op til holdkammeraten, løb sig til en delt 11. plads med svenske Tilda Johanson, på trods af trætte ben efter en lang finaledag lørdag. 

Malin Agervig Kristiansson og Josefine Lind leverede som de næstbedste danske damer også gode præstationer, og kom rundt på den 3,4 km lange sprint i Olten med kun fire sekunders forskel på tiden i mål, som henholdsvis nummer 30 og 31 i et felt, der var meget tæt efter top-10. De tre sidste danske damer, var ifølge dem selv ikke helt tilfredse med dagens resultater, på trods af godkendte præstationer. Amanda Falck Weber blev nummer 51, 1:53 minutter efter vinderen Natalie Gemperle, der havde henholdsvis 12 og 27 sekunder ned til nummer to og tre, mens Lotte Jauhojarvi Markussen endte som nummer 64, 2:11 minutter efter og Nicoline Friberg Klysner var lige efter som nummer 66, 2:16 minutter efter. 

"Igen en god dag for pigerne. En 10. og en 11. plads på en individuel sprint til World Cup er godt og det var gode løb. Hedvig fik revanche efter at hun røg ud i fredags og havde en dårlig oplevelse. Og Ida viste højt niveau efter at have haft en lang dag i går på knock-out finalerne," lød det fra cheflandstræner Tue Lassen efter en lang dag med sprint i Schweiz.

Hos herrerne løb Andreas Bock Bjørnsen et godt løb, der med en lidt tung krop dog ikke rakte til mere end en 32. plads, 52 sekunder efter vinder Emil Svensk, i en meget tæt konkurrence, som er en ny bedstenotering for sprintløberen fra Aarhus. 

"Andreas løber egentlig et godt løb, men følte sig ikke særligt godt løbende fysisk. Han blev løbet lidt mere fra end vi havde håbet på, men han har søgt efter at få sat gode tekniske og mentale præstationer sammen, så det var et skridt i den rigtige retning. Vi håber at han kan endnu mere senere på året," løb det fra Tue Lassen. 

Næstbedste danske herrer på den individuelle sprint til World Cup runden i Schweiz, var Jacob Steinthal, der løb sig til en 57. plad, 1:19 minutter efter. Henholdsvis 8 og 11 sekunder langsommere, løb Jeppe Edvardsen og Emil Øbro sig til en 64. og 65. plads, mens Linus Agervig Kristiansson blev nummer 79, 1:48 minutter efter og debutant Oscar David Broman Jensen blev nummer 85, 1:55 minutter efter vinderen.

Alle resultaterne fra World Cup sprinten i Olten, Schweiz, kan ses her: World Cup round 1 sprint - official results

VM udtagelse i næste uge

Denne første runde af World Cuppen fungerer, sammen med DM sprint i Fredensborg for to uger siden, og det afholdte knock-out testløb torsdagen inden, som VM-testløb. De næste dage bruger cheflandstræner Tue Lassen, sprintlandstræner Mikkel Lund og den øvrige udtagelseskomité på at få valgt de løbere, der skal repræsenere Danmark ved VM i Skotland i juli.

"Vi har taget hul på processen lidt løbende, efter DM sprint og knock-out sprint testløbet i Kolding inden da, som vi også bruger som udtagelse, så vi har vurderet lidt og snakket sammen. Der er nogle pladser, der giver meget sig selv, men det bliver specielt fordelingen af distancer, der bliver svær, og det skal vi bruge det næste døgn på, inden vi giver løberne besked på tirsdag," fortæller Tue Lassen om den kommende VM udtagelse. 

Udtagelseskriterierne kan læses her: Udtagelseskriterier mesterskaber 2024 (PDF)

Artikel foto: Silvan Schletti