Skip to main content

Tre danskere videre til knock-out finalerne ved World Cuppen i Schweiz

| Camilla Bevensee | Nyheder

Det blev ikke de danske herrers dag i dag på kvalifikationen til knock-out sprinten, men de tre danske damer, der løb sig videre som en af de 12 bedste i deres heats, viste flot form i Zofingen, hvor voldsom regn og tordenvejr prægede manges løb.

Ida Agervig Kristiansson gik videre som nummer tre i damernes heat 1, kun 7 sekunder efter svenske Tove Alexandersson, der vandt heatet foran norske Andrine Benjaminsen og viste at hendes form er hvor den skal være. Josefine Lind løb sig til en flot 5. plads i samme heat og gik også sikkert videre til finalerne i Olten i morgen. I heat 2 løb Malin Agervig Kristiansson sig ligeledes til en sikker finaleplads, som delt nummer 8, 45 sekunder efter den svenske stjerne Hanna Lundberg, der vandt heatet.

Hedvig Valbjørn Gydesen måtte som mange andre i både herrernes og damernes konkurrence, tage højde for de store mængder regn, der faldt inden for kort tid, og med et styrt undervejs, fik Hedvig ikke sat et løb sammen, der var godt nok til at gå videre. Hun endte som nummer 17 i heat 2, præcis et minut efter vinderen af heatet. I damernes heat 3, løb Amanda Falck Weber sig til en 17. plads, kun 9 sekunder fra den vigtige top-12, og sammen med Nicoline Friberg Klysner, der blev nummer 25 i samme heat, gik hun ikke videre. Lotte Markussen løb sig til en 21. plads i heat 1 og gik desværre heller ikke videre i denne omgang.

"Samlet set kan vi godt være tilfredse med vores damers præstationer. Ida løber et virkelig godt og stabilt løb og går for første gang videre fra en knock-out kvalifikation. Josefine og Malin løber også gode løb, men med henholdsvis lidt fejl til sidst og lidt fejl i starten, så der er plads til forbedring, selvom de er sikkert videre. Hedvig blev desværre slået lidt ud af det voldsomme vejr og et styrt undervejs, men vi håber hun er klar til sprinten på søndag," lyder det fra cheflandstræner Tue Lassen.

Ingen danske herrer videre fra kvalifikationen

Herrernes konkurrence, der blev løbet før damernes, startede i tørvejr, men regnen brød ud undervejs og satte også sit præg på præstationerne. Af danskerne var Emil Øbro tættest på at gå videre, 20 sekunder fra top-12 på en 20. plads i heat 3, 57 sekunder efter vinder Timo Suter fra Schweiz. Jacob Steinthal endte også som nummer 20 i sit heat, men 29 sekunder fra de finaleudløsende pladser og 1:11 minutter efter vinder af heat 2, finske Tuomas Heikkila. Linus Agervig Kristiansson løb sig til en 24. plads i samme heat, 1:28 minutter efter vinderen, mens Oscar David Broman Jensen blev nummer 29 i heat 3, 1:23 minutter efter.

I herrernes heat 1, lavede flere prominente navne samme fejl som de to danske herrer i heatet, der begge sprang den første post efter kortvendet (post 9) over, og løb direkte ud på et længere stræk til den efterfølgende post. Det betød altså 'mispunch' for både Andreas Bock Bjørnsen og Jeppe Edvardsen, der ellers begge havde haft okay løb. Andreas Bock Bjørnsen havde faktisk haft et rigtigt godt løb, der kunne have rakt til en finaleplads, havde han taget posten på vejen.

"Hos herrerne var det kun realistisk set Andreas, der havde niveauet til at kunne gå videre i dag og det er lidt skuffende. At han så springer en post over, er virkelig ærgerligt, for han viser endnu engang at hans niveau er virkelig højt og at han har potentialet til meget mere end han får vist. De fleste af vores herrer startede sent og blev ramt af det voldsomme regnvejr, og det har selvfølgelig ikke gjort at det blev nemmere for dem at løbe sig videre, men vi har fortsat et stykke vej at gå. Jeg håber at vi får set et højere niveau blandt vores herrer på søndag på den individuelle sprint," fortæller cheflandstræner Tue Lassen efter knock-out sprint kvalifikationen.

Knock-out sprint finaler i Olten i morgen

De 12 bedste løbere fra hvert kvalifikationsheat for både damer og herrer, går videre til to gange seks kvartfinaler i morgen, med seks løbere i hvert heat. Fordelingen i de seks kvartfinaler for hvert køn, foregik efter kvalifikationen, ved såkalt 'heat picking', hvor løberne på skift, regnet ud efter et system baseret på placeringen på kvalifikationen. De tre danske damer fik ifølge Tue Lassen valgt gode heats, der giver dem gode forudsætninger for at gå videre til semifinalerne, og måske endda hele vejen til finalen.

"Taktikken for damerne, der gik videre, var at prøve at undgå de allerbedste løbere i de heats de valgte, og det synes vi lykkedes meget godt. Ida og Josefine har begge fået et heat, hvor de har gode muligheder for at gå videre, mens Malins heat bliver lidt sværere at gå videre fra for hende. Vi forsøgte at gå efter de sidste kvartfinale heats, fordi semifinalerne dannes ud fra det heat lige ved siden af, så går de videre, har de også gode muligheder for at gå videre fra semifinalen," forklarer cheflandstræner Tue Lassen.

Første start på de første kvartfinaler, herrernes, går kl. 10.00 og hvert femte minut derfra, inden damernes kvartfinaler går i gang fra kl. 10.30 og også starter hvert femte minut. De tre danske damer er i henholdsvis kvartfinale 4, 5 og 6, og starter 10.45 (Ida Agervig Kristiansson), 10.50 (Malin Agervig Kristiansson) og 10.55 (Josefine Lind).

Barbora Matejkova CZE 10:55

Se alle heats til kvartfinalerne og starttiderne her: World Cup round 1 - quater finals

Følg World Cup knock-out sprinten live

I morgen på knock-out sprint finalerne, kan løbene i schweiziske Olten følges live på både live resultater og via IOF's Web TV, der streamer konkurrencen fra semifinalerne og frem, og går live fra kl. 12.00. Find link til livesendingen via IOF Live.

Find alt du skal bruge for at følge de danske løbere, på vores 'Vejen til VM 2024'-side her: Vejen til VM 2024 - World Cup runde 1 og 2