Skip to main content

Holdet til World Cup runde 1+2 i Schweiz og Italien er udtaget

| Tue Lassen | Nyheder

Efter en intensiv weekend med KO-testløb i Kolding i torsdag og DM-sprint og DM-sprintstafet i Fredensborg, er holdet til World Cup runde 1 i Olten, Schweiz fra 21.-27. maj og World Cup runde 2 i Genova, Italien fra 27. maj - 3. juni, nu udtaget.

Udtagelsen er blevet gjort af udtagelseskomiteen med det nye trænerteam med cheflandstræner Tue Lassen og sprintlandstræner Mikkel Lund i spidsen, samt den nye løbervalgte udtagelsesrepræsentant, Simon Thrane Hansen, Søllerød OK.

World Cup udtagelse

 

Programmet for de to World Cup runder er udelukkende sprintdiscipliner:

Fredag 24. maj, Zofingen, Schweiz:  Knock-Out Sprint Kvalifikation

Lørdag 25. maj, Olten, Schweiz: Knock-Out Sprint Finaler

Søndag 26. maj, Olten, Schweiz: Individuel Sprint Finale

Lørdag. 1. juni, Genova - Voltri: Individuel Sprint Finale

Søndag 2. juni, Genova - Nervi: Sprintstafet

 

Turen strækker sig samlet set over en periode på næsten 14 dage, så flere af de udtagne løbere har valgt at tage hjem efter den første World Cup runde i Schweiz, som også fungerer som en del af udtagelsen til VM i Skotland, og dermed ikke deltage på World Cup runde 2 i Italien.

For herrerne, der har 6 pladser på de individuelle distancer, har det åbnet op for en ledig plads på den individuelle sprint og sprintstafet i Italien, og udtagelseskomiteen har besluttet at give muligheden til Mads Møller Skaug, OK Pan Aarhus, som ikke er blandt de udtagne i Schweiz.

For damerne har udtagelsekomiteen kun valgt at bruge 7 af de 8 pladser i Schweiz, da de resterende deltagere på testløbene er blevet vurderet for langt fra at leve op til kvalitetskriterierne, og da også to damer tager hjem efter Schweiz, bliver det et mindre hold på 5 damer og 6 herrer der stiller til start i Italien.

Det vurderes dog at niveauet på testløbene generelt set har været godt, og at de bedste præstationer også ville have rakt langt i et internationalt felt. Det er derfor en stærk trup der sendes afsted til årets første World Cup afdelingerne, hvor der udover selve World Cup konkurrencerne, også kæmpes om pladserne på det danske hold til VM i Skotland.

Ved spørgsmål i forbindelse med udtagelsen, kontakt cheflandstræner, Tue Lassen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., +4522780338