Skip to main content

 Drama ved DM i sprintstafet

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

De danske mesterskaber i sprintstafet har før været en dramatisk affære, men mon ikke årets løb alligevel tager dramaprisen. Ingen kunne sætte en finger på OK Snab Vejle's favoritsejr - den blev smukt sikret med føring fra start til mål af Ida Agervig Kristiansson, Jeppe Edvardsen og Linus og Malin Agervig Kristiansson. De fortæller her, hvordan de oplevede dagens guldløb.

Men som Malin fortalte i videoen, var det ikke nogen selvfølge at man i dag fik alle poster med hjem. Fire af de øvrige favorithold - fra FIF Hillerød, Tisvilde Hegn OK (THOK), OK Pan Aarhus og Allerød OK - måtte alle se sig diskvalificerede. Der var lidt variation over anledningen til diskvalifikationerne, men de fleste skyldtes, at man ikke stemplede første post efter publikumspassagen - post 13 på kortet vist nedenfor. En af de slukørede deltagere fortæller: "Jeg var godt presset i starten af at finde de rette vejvalg og gennemføre dem, så da jeg nærmede mig publikumsposten (post 12), havde jeg set jeg skulle sydpå efter passagen, men jeg havde ikke set der var en post mere (post 13) før jeg skulle sydpå, så jeg løb blot efter at finde hullet i hækken og så fuld fart ned mod næste post (post 14)"

H 21 DM SS 2 tur

Herrestafetbanen med den famøse 13. post.

Dermed var der åbnet for dyst mellem favoritklubbernes andethold for at erobre medaljerne bagved det suveræne OK Snab-hold. Erin Nielsen fra THOK og Laura Bobach fra OK Pan skiftede begge små to minutter efter de førende og med flotte løb af Oscar Sig Tranberg fra Pan og Lasse Falck Weber fra THOK, var det kun Horsens OK, som rigtigt var med i medaljekampen efter to ture. På tredje tur holdt Asbjørn Kaltoft fra OK Pan 2 stort set samme tempo som Linus Agervig Kristiansson og bragte derved sit hold i sikker sølvposition. Evigt unge Thomas Greve Jensen kæmpede heroisk og var i mål sammen med Rasmus Edvardsen fra Snab 2 og Jeppe Ruud fra OK Pan 3. På sidste tur tabte Laura Kaldahl Hornbæk helt som ventet et par minutter til Malin Agervig Kristiansson i førerholdet, men Laura tabte kun et minut til en ellers stærkt løbende Iben Valery, som bagfra løb THOK 2 ind til bronzemedaljen. Dermed blev dagens podie som vist i indledningsbilledet til denne artikel.

Landsholdsløberne har nu fået den sidste test før holdene til de to første World Cup afdelinger om 2 hhv. 3 uger bliver udtaget. Løberne fik i dag en værdifuld påmindelse om hvor vigtigt det er at holde hoved koldt i sprint, så lad os følge spændt med og se om løbene i weekenden blev den perfekte opladning til Sprint og Knock Out sprint i Olten i Schweiz om to uger og Sprint og Sprintstafet i Genoa i Italien om tre uger.

Spurtopgør i H/D 70

DM Sprintstafet har i alt 6 stafetklasser - ud over elitens stafet er der to ungdomsklasser og tre klasser med tre ture hver for deltagere over henholdsvis 45, 60 og 70 år.

At konkurrencementalitet ikke har nogen alder i orienteringsidrætten, blev illustreret i den ældste stafetklasse for herrer og damer over 70 år, hvor Gunnar Grue Sørensen (H 70) fra Køge OK og Flemming Nørgaard (H 80) fra OK Pan kom samtidigt til sidste post på sidste tur. Ingen var til sinds at give sig, hvorfor det endte med at begge fik tildelt en sølvmedalje - OK Roskilde havde taget guldet små 10 minutter tidligere.

DH 16

Podiet i H/D-16

I de øvrige klasser var der klarere sejre. Ovenfor ses podiet i H/D 16 med Silkeborg, Horsens og OK Pan på podiet og nedenfor H/D 60 podiet, hvor Farum OK kom stærkt bagfra på de sidste ture og sikrede sig sejren foran THOK og Ballerup OK.

DH 60

Podiet i H/D-60

 D/H 12 blev vundet af Silkeborg OK foran OK Snab og Holbæk OK, mens H/D 45 blev vundet af OK Øst Birkerød foran OK Sorø og OK Pan.

 

Tak til korttegner

Ved stævnets afslutning rettede stævneleder John Søndergaard en særlig tak til korttegner og medbanelægger ved begge løb, Mads K. Larsen for hans store arbejde for at sikre et godt arrangement. John kunne derefter ønske alle deltagere en god tur hjem, hvorefter han kunne lægge endnu et velarrangeret DM-stævne til den allerede lange liste af flotte arrangementer leveret af FIF Hillerød gennem årene. Ud over gode kort og baner, fine stævnepladser og fin service, bemærkede deltagerne endvidere det utroligt fine vejr, som man var begunstiget af begge dage.

Alle resultater kan findes her via stævnets hjemmeside.