Skip to main content

Hård testdag i vente for landsholdsløberne

| Thomas Jensen | Nyheder

Kristi Himmelfartsdag står i testløbets navn for landsholdsløberne. Sammen med DM-sprint i weekenden er dagens konkurrencer testløb til første og anden runde af årets World Cup i Genova i Italien. Danmark har 8 pladser i kvindeklassen på hver distance - og 6 pladser i mandeklassen. Der kan udtages op til 10 kvinder og 8 mænd, hvis ikke alle løber alle konkurrencer.

Der skal løbes hurtigt fra morgenstunden
Dagens testløb består af en 3.000 meter på atletikbane, der danner baggrund for kvalifikation til eftermiddagens knock-out sprint, der består af en semifinale og en finale. De løbere, der går videre til finalen, skal således i aktion tre gange samme dag.

På knock-out sprinten sker spredningen ved hjælp af ’runners choice’. Det vil sige, at løberne får præsenteret tre baneforløb i startboksen – og så har de 20 sekunder til at beslutte sig for, hvilken bane de vælger. Det er et orienteringsmoment i sig selv på så kort tid at skulle vurdere, hvilken bane der er den hurtigste. Vælger alle den samme løber alle samme bane – men ligesom på stafet ved løberne ikke, hvad de andre har valgt, og man kan derfor ikke bare blindt følge efter.

Da der er et forholdsvis lille antal tilmeldte, går alle videre fra 3.000 meter løbet. Årsagen til at der er så få tilmeldte er, at en række løbere har rettet deres fokus mod EOC i august, der foregår i skoven – hvor de første worldcup runder og WOC bliver ren sprint.

Det er dog blevet indskærpet fra landsholdsledelsen, at man forventer at alle giver sig fuldt ud på 3.000 meteren, da et af formålene med testløbene er at se, om løberne kan præstere på maxniveau flere gange samme dag, og et andet er at se, om løberne har den fysiske kapacitet, der skal til for at kunne battle med de bedste i verden. 3.000 meteren indgår således også i vurderingen af, hvem der i sidste ende bliver udtaget.

Starten på 3.000 meteren går kl. 10:30 for herrernes vedkommende og kl. 10:50 for kvinderne. Semifinalerne starter kl. 14:30 og finalerne starter kl. 16:00.

Der vil være liveresultater fra alle tre løb her