Skip to main content

Favoritsejre til DM Ultralang

| Thomas Jensen | Nyheder

Søllerød OK bød på spændende og udfordrende baner til dagens DM på den ultra lange distance. Som noget nyt – eller i hvert anderledes end de seneste mange år, var der fællesstart på alle mesterskabsbaner på nær H/D12. Samtidig blev der uden for mesterskabet tilbudt kortere baner, til dem der ikke lige var i form og eller humør til de ultra lange distancer.

Skoven var åben og hurtig – men det var alligevel lykkedes Steen Piil og Troels Christiansen at lave nogle udfordrende baner, hvor man, trods nogle gode langstræk, blev holdt rigtig meget inde i terrænet. Den primære spredningsmetode var, at man løb to runder, der var gaflet ind i hinanden – så man løb en slags stafet med sig selv. Der var ikke megen samløb på banerne, men man krydsede sine konkurrenter flere gange, så der blev bevaret en god spænding.

Med de to erfarne banelæggere i dag, holdt konceptet efter min opfattelse. Men det stiller store krav til skov og banelæggere, hvis man skal lave en fair og spændende konkurrence med fællesstart som denne.

Traditionen tro blev denne mesterskabsdistance desværre fravalgt at de fleste landsholdsløbere, der har meget specifikke træningsplaner frem mod forårets udtagelsesløb, World Cup og sommerens  WOC.  Men de eliteløbere der mødte til start, fik en rigtig god oplevelse.

Sikker sejr til Agnes i D21
I D21 løb Agnes Nørgaard Kracht fra Tisvilde Hegn OK en sikker sejr i hus. Hun var 1:48:37 om de 17,5 km orientering, så farten var rigtig fin. Hun var 25 minutter foran Sigrid Høyer Staugaard, der havde meldt sig op i D21 – da tilmeldingen i hendes egen klasse D20 så meget tynd ud, at da hun tilmeldte sig. Men det indbragte hende karrierens første individuelle seniormedalje. Bronzen gik til Astrid Hylling Hougaard fra Aarhus 1900, der var lidt over en time efter Agnes. Der var blot fem gennemførende i D21 klassen.

Det var en international trio der indtog sejrsskamlen i H21. Norsk guld - dansk sølv og ungarsk bronze. Clemens og Mátyás bor begge i Danmark og løber for en dansk klub. Derfor deltager de på lige fod med danske statsborgere i kampen om det danske mesterskab. 

Norsk sejr i herreklassen
Der var ikke så mange flere i H21. Der var 13 tilmeldte – men kun syv løbere gennemførte den 27,9 km lange bane. OK Pans nye norske stjerne Clemens Sundby Øxnevad løb en sikker sejr i hus. Han var 2:29:01 om at sikre sig sit første danske mesterskab. Sølvmedaljen gik til Lasse Falck Weber fra Tisvilde Hegn OK. Han var knap 10 minutter efter Clemens – og sikrede sig dermed sin første individuelle seniormedalje. Han havde en tæt kamp med Horsens OK’s ungarske løber Mátyás Péntak, der først blev afgjort på den sidste gafling (diamant). Her fik Lasse slået det afgørende hul og kunne henvise Mátyás til bronzen med en marginal på knap to minutter. Elias Krogsgaard Hinge fra Silkeborg OK blev 4’er. Han holdt rigtig god fart, men fik lavet lidt for mange fejl til at kunne løbe sig ind i medaljekampen.

Resultaterne fra dagens mesterskaber finder du her. Ifølge hjemmesiden bør banerne også komme i o-track, men de er i skrivende stund ikke dukket op endnu.