Skip to main content

Vidste du at DOF har en strategi for klima og bæredygtighed?

| Camilla Bevensee | Nyheder

I dag er det Danmarks nationale klimahandledag, og i den anledning vil vi fra forbundets side gøre opmærksom på, at vi som forbund, tager ansvar for klimakrisen og arbejder for en mere bæredygtig orienteringssport. 

Fortællingen i orienteringssporten har altid været grøn; vi har ingen strømslugende og vedligeholdelseskrævende faciliteter, vi holder af naturen, og derfor passer vi på den, og vi er veluddannede og bevidste borgere, der tager ansvar for det fælles bedste i samfundet. Den fortælling holder stadig, og sammenligner vi orienteringsløb med fx forskellige halsportsgrene, er vi grønnere. Men er vi grønne nok? Bliver vores nære tilknytning til naturen en løvfældende sovepude, hvor vi mener, at vi ikke behøver at tage hensyn til klimaet?

Måske. Uanset, er viden om vores aftryk, måling af status quo og visioner om at gøre det endnu bedre, den rigtige vej at gå, hvis vi som sport vil tage ansvar. Præmissen er at vi KAN gøre en forskel. Vi er en lille sport, med et begrænset aftryk, men det er ikke en undskyldning for ikke at bidrage til den grønne omstilling så godt vi kan, og være ambitiøse med vores indsats som grønt forbund (en kategori vi også hører under, under DIF). 

Du kan læse om forbundets visioner og tiltag i vores strategi for bæredygtighed og klima her: Strategi - Klima og bæredygtighed i Dansk Orientering

Her på hjemmesiden kan du læse mere om indsatsen generelt, samt konkrete tiltag, du kan deltage i: Klima og bæredygtighed i Dansk Orientering