Skip to main content

Tæt opgør i Sydkredsens 1. division

| Per Eg | Nyheder

Én post, ét bom, én løber - så lidt skal der nogle gange til, når Divisionsturneringen afgøres - selv om det er en stor breddekonkurrence.

Ved søndagens start på årets divisionsturnering, hvor Sydkredsen afviklede 1. divisionsmatch ved Faaborg og Svendborgs fine stævne i Holstenshuus, skulle OK SNAB Vejle prøve at vise, at det ikke altid er antallet af løbere, der er afgørende for sejren. Det var da også lige ved at lykkedes for de 77 SNAB'ere at overvinde det store Odense OK-hold, med ca. 20 deltagere flere, men i sidste ende manglede der ganske få point.

Så få, at formentlig flere SNAB'ere kan gå rundt og ærgre sig over at de måske kunne have ændret resultatet. Men OK SNAB Vejle tog det knebne nederlag på 4 point pænt, vel vidende at der kommer yderligere to matcher, hvor de kan forsøge at fravriste Odense OK førstepladsen. Måske skulle SNAB'erne også lige komme sig over det store og velafviklede Påskeløb for en uges tid siden, og det bliver spændende at se, hvordan det går næste gang, som er d. 16. juni i Sønderheden ved Varde.

Ellers var der ikke meget spænding i matchen, hvor Kolding OK, OK HTF Haderslev og FROS/Melfar tog placeringerne fra nr. 3 til 5 henholdsvis. På forhånd var der lagt op til størst spænding i matchen mellem OK HTF og oprykkerne fra Lillebælt-klubberne, da begge hold stillede med nogenlunde lige mange deltagere (50 og 51 løbere), men i sidste ende var sønderjyderne fra OK HTF 15 point bedre.

Divisionsturneringen er en breddekonkurrence, og der er næppe mange andre sportsgrene hvor landsholdsdeltagere dyster sammen med børn og pensionister. Det gør vi i o-sporten og i dagens match tog landsholdsløber Hedvig Valbjørn Gydesen, FROS/Melfar, en sikker sejr i D21, mens H21-klassen blev vundet af Kolding OK's juniorlandsholdsløber Niels Dalgaard foran OK SNAB's Jeppe Edvardsen. Apropos børn og pensionister, så ser vi en del af ungdomsløberne som præmietagere på det ene billede nedenfor, mens stævnets (formentlig) ældste deltager, Christen Filskov, 90 år og fra Kolding, nyder en øl og en pølse på det andet billede.


 

Løbet var samtidig første afdeling af Sydkredsmesterskabet 2024, der afvikles over 6 løb henover året. Næste afdeling er allerede på søndag, hvor 2. divisions-klubberne mødes, når Odense inviterer til løb i Langesø Nord. Sidste tilmelding mandag aften. Se alt om dagens løb på arrangørernes hjemmeside.