Skip to main content

Påskeløb 1. og 2. etape

| Thomas Jensen | Nyheder

Påskeløbenes første to etaper er nu veloverståede, og det er tid til at kort blik på oplevelserne indtil nu - inden det lørdag går løs med den afsluttende jagtstart.

Etaperne
Første etape blev afviklet i Tirsbæk med stævneplads på det smukke Tirsbæk Gods. Etapen havde karakter af forlænget mellemdistance. Men det til trods var der gode muligheder for at få brugt alle sine kræfter i de mange bakker. Bunden var lidt blød visse steder, hvilket trak lidt ekstra kræfter ud. Men tager man kuperingen i betragtning, viser kilometertiderne i de forskellige klasser, at det var til at løbe. Det var nogle fine variede baner, hvor der både var korte stræk og enkelte deciderede vejvalgsstræk.

Anden etape var en forkortet langdistance og blev afviklet i Rosenvold lidt længere ude langs fjorden. Der var stadig masser af bakker - men oven i det var der meget mudret i skoven. Det var nogle super interessante baner - men også meget hårde. Der var flere stræk hvor man skulle løbe opad i tung mose - og som billederne sidst i denne artikel viser, var der især en meget mudret okkermose, som mange af deltagerne stiftede nær bekendtskab med sidst på banen - der trak de sidste kræfter ud. Det var også ret mudret på parkeringspladsen, så den lokale traktor var på overarbejde, da den skulle trække flere biler fri.

Hurtige Hedvig
I D21 løb Hedvig Valbjørn Gydesen fra Melfar OK (billede øverst) op til favoritværdigheden og vandt de to første etaper med henholdsvis 4 og 5 minutter foran den gamle VM-stjerne Ida Bobach fra OK Pan. Hedvig har gennemført to rigtig flotte løb. Men der er ikke så lang tid til forårets vigtige testløb i starten af maj, så hun er på en stram træningsplan, der ikke giver plads til tre hårde konkurrencer her i påsken, så hun stiller ikke til start på sidste etape. Det bliver i stedet Ida Bobach der kommer til at starte først ud, med et forspring på lidt over 20 minutter til Zenia Hejlskov Mogensen fra Silkeborg OK. 

 

Ida Bobach er stadig godt kørende og kæmper sig her op ad den sidste bakke. Lørdag har hun over 20 minutter at give af i den afsluttende jagtstart.

Drama i H21
I H21 var der blot 1 sekund der skilte Søren Schwartz fra hans nye norske klubkammerat Clemens Sundby Øxnevad efter første etape. De havde et solidt forspring på mellem 3 og 4 minutter til Tue Lassen fra Silkeborg OK, Oscar Sig Tranberg fra OK Pan og Morten Rindom Knudsen fra OK Melfar. Så der var lagt op til spænding på 2. etape. 

Clemens Sundby Øxnevad på vej i mål efter en tæt encounter med oggermosen. Manglende elektronisk kvittering på post 15 betød desværre, at han blev disket. Ekstra ærgerlig da hans track viser, at han har været ved posten. 

Her løb Clemens Sundby Øxnevad i mål på en tid der var mere end to minutter hurtigere end Søren Schwartz. Men Clemens havde desværre ikke en stempling på post 15 med i mål, selvom hans track fra o-track viser, at han har været ved posten. Men manglende kvittering i brikken betyder desværre at den stærke nordmand, der i sidste weekend blev nummer fire til både DM-nat og Danish Spring lang - og nummer fem til Danish Spring mellem, ikke kommer til at løbe med om den samlede sejr. I stedet starter Søren Schwartz ud med et forspring på 6:48 minutter til Oscar Sig Tranberg, der har Tue Lassen og Mátyás Péntek fra Horsens OK, der løb en flot 2. plads i hus på 2. etape, lige efter sig.

Resultater fra alle etaperne finder du her.

Vil du se baner og vejvalg ligger de klar på o-track Første etape finder ud her - anden etape finder du her