Skip to main content

Gamle stjerner og mange deltagere til start på Påskeløbene de kommende dage

| Thomas Jensen | Nyheder

Nordsiden af Vejle Fjord lægger skove til, når OK Snab byder op til de traditionsrige påskeløb den 28. til 30. marts 2024. Påskeløbene har været afviklet hvert år siden OK West startede traditionen tilbage i 1968 – med undtagelse af 2020 og 2021 hvor COVID 19 lå tungt over landet og orienteringsprogrammet.

I mange år var påskeløben fast på eliteløbernes program – men de seneste år har der været hård konkurrence fra udenlandske løb. Det meste af den danske elite er således i Sverige for at løbe Swedish League. Det betyder imidlertid ikke, at der ikke er fornemme navne på startlisten i D21 og H21.

Hedvig Valbjørn Gydesen vs. Ida Schwartz Bobach
I D21 skal den 6 dobbelte VM-medaljør Ida Schwartz Bobach fra OK Pan forsøge gøre det svært for Hedvig Valbjørn Gydesen fra OK Melfar at løbe den forventede sejr i hus. Hedvig viste storform på mellemdistancen til Danish Spring, hvor hun med en forrygende afslutning fik overhalet landsholdskolegaen Agnes Nørgård Kracht og sikrede sig sejren. Hedvig er den eneste repræsentant fra senior landsholdsgrupperne til start ved påskeløbene.

Gamle stjerner
I H21 er det især gamle stjerner, man lægger mærke til på startlisten. Tue Lassen fra Silkeborg OK og Søren Bobach fra OK Pan har tilsammen 10 VM-medaljer på CV’et, så stjernekvaliteten er der. Spørgsmålet er hvordan formen er efter nogle år uden satsning. Vi har også Søren Schwartz fra OK Pan på startstregen. Han har en solid landsholdskarriere bag sig og 11 medaljer fra danske mesterskaber – og så har han løbet stærkt hver gang, han er kommet til start. Den nærmeste til at udfordre de gamle stjerner er nok Morten Rindom Knudsen fra Melfar OK, der til Danish Spring i sidste weekend løb to fornuftige løb, hvor han blev nr. hhv. 16 og 23.

Breddearrangement
Men det hele skal ikke handle om eliteløberne. Påskeløbene er først og fremmest et breddearrangement, der samler mange løbere der ellers ikke kommer til løb så tit. Som skribenten lige har kunnet tælle til, er der tilmeldt 454 i dameklasserne, 674 i herreklasserne og 85 på de åbne baner til første etape. Så det er stadig et arrangement der trækker mange til.

Konkurrencerne kan du følge på arrangementets hjemmeside, hvor der er liveresultater. Banerne vil være tilgængelige via O-track efter de enkelte etaper.