Skip to main content

Påskeløbenes sidste etape

| Thomas Jensen | Nyheder

Årest påskeløb blev afsluttet med endnu et bakket og mudret møde med skrænten ned mod Vejle Fjord. Igen i dag var der nogle fine vejvalgsstræk - krydret med korte stræk med mange retningsskift - ofte i meget tungt terræn. Så hvis der var nogen der havde sparet krafter fra de første to etaper, så var der god mulighed for at få den brugt her på sidste etape. 

Sikker sejr til Søren Schwartz
Søren Schwartz fra OK Pan (billedet øverst) løb som forventet en sikker sejr i hus i H21. Men den blev ikke helt så stor, som man kunne have forventet. Bagved Søren løb Oscar Sig Tranberg fra OK Pan og Mátyás Péntek fra Horsens OK rigtig stærkt. Så stærkt at Sørens forspring på 6:48 minutter skrumpede til blot 2:40 minutter. Men det var nok. Oscar trak sig sejrrigt ud af duellen mod Mátyás, og kunne sikre sig andenpladsen med 6 sekunders marginal. Det sætter en tyk streg under, at Oscar er i gang med en rigtig god sæson - og at de mange træningstimer er begyndt at bære frugt. 

Oscar Sig Tranberg og Mátyás Péntek diskuterer vejvalg efter målgangen. De løb i dagens to suverænt hurtigste tider. 

Meget sikker sejr til Ida Bobach Schwartz
I D21 sikrede Ida Bobach Schwartz fra OK Pan at det blev til dobbeltsejr i den lille Bobach Schwartz familie. I Hedvig Valbjørn Gydesens fravær lå det lige til højrebenet, at Ida skulle køre sejren sikkert hjem. Det gjorde hun også. Men trods et stort forspring inden sidste etape tog hun det ikke med ro. Hun vandt sidste etape i suveræn stil, og tog den samlede sejr med ikke mindre end 37:30 minutter foran Zenia Hejlskov Mogensen fra Silkeborg OK. 

Ida får et meget velfortjent kram efter sin suveræne sejr.

Stjernestøv over D35B
Sølvmedaljevinderen ved DM i D 13-14 i Paradisbakkerne i 2001 Karen Marie Ørsted fra Odense OK (1:14 efter en vis Maja Alm), der måske er endnu mere kendt for sin musikerkarriere, hvor hun går under kunstnernavnet Mø, var til start i D35B. Hun var hurtigst på sidste etape - men det var ikke nok til at vriste den samlede sejr fra Rungtawan Wongdee. Det blev til en flot samlet andenplads. Vi skal dog ikke forvente, at hun smider musikkarrieren væk og satser på et comeback som satsende orienteringløber, men hun er rigtig glad for, at hun har fundet tilbage en god hobby, der kombinere det at være i god form med at komme ud i naturen, efter karrieren de sidste mange år har fyldt alt. 

Karen Marie Ørsted var meget seriøs orienteringsløber i ungdomsårene. Men en kærlighed for musik - og ikke mindst et kæmpe talent gjorde at musikken vandt. Selvom hun sikkert kunne have drevet det vidt som orienteringsløber, tror jeg vi er mange der sætter pris på, at hun har beriget os med en masse god musik i stedet. 

Nu er påskeløbene slut for i år. OK Snab kan være rigtig stolte over et rigtig flot arrangement - i yderst krævende terræner. 

Du finder de samlede resultater og link til o-track med mere her