Skip to main content

Sjællandsk sæsonpræmiere med DM Nat og Danish Spring

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Den kommende weekend byder på et overflødighedshorn af fine orienteringsløb på Sjælland. Med Roskilde OK's Danske Mesterskaber i Natorientering fredag aften og OK Øst/Allerød OK's WRE-løb og Trimtex Cup ved Danish Spring, bydes der på løb for enhver smag.

Terrænerne er blandt de bedste i de respektive områder - Annebjerg Skov med den for Vestsjælland karakteristiske kupering, med afrundede høje, skal nok byde natløberne passende udfordringer. Og de historieinteresserede får måske, fra stævnepladsen ved Odsherreds Museum, inspiration til at komme retur i åbningstiden for at få historien om søhelten Peter Willemoes' sidste slag.

Fredag aften er museet dog lukket, så da må vi i stedet lade os underholde af den spændende konkurrence til DM Nat. D21 byder på et lille, men eksklusivt felt af topløbere. Sidste års store triumfator ved World Cuppen i Tjekkiet og forsvarende dansk natmester, Agnes Nørgaard Kracht fra THOK starter lige før sprintstjernen fra EOC Knock Out sprinten i Italien Hedvig Valbjørn Gydesen fra OK Melfar. De to sidst startende er de yngre landsholdsløbere Ida Øbro, THOK, og Mathilde Smedegaard Madsen fra Søllerød OK. Derudover haves to finske og en norsk løber til start, der ikke kan blive danske mestre, men måske kan blande sig i toppen af konkurrencen.

Hele 35 deltagere fra en række lande er tilmeldt på den 12,4 km lange H21-bane. De vil med den lange distance komme til at lære skoven godt at kende. Det er i år usædvanligt vanskeligt at udpege en favorit i klassen, men førsteårssenior og Junior-VM bronzevinder fra 2023 Oscar David Broman Jensen fra Allerød OK har vist stor styrke på det seneste. Asbjørn Kaltoft fra OK Pan Aarhus er et andet hedt bud på et seniorgennembrud. Den regerende mester, Magnus Dewett fra OK Snab, har sidste start og dermed en perfekt position til atter at sætte de yngre udfordrere til vægs.

Juniorklasserne er ikke så talstærke, men med størstedelen af juniorlandsholdsløberne på plads, skal der nok blive god konkurrence i de fleste af dem. Fra den første start omkring kl. 19:45 kan man følge opdatering af live resultater på denne side.

Danish Spring skyder Trimtex Senior Cup i gang

Efter alt for lidt søvn, vil mange nok mene, er vi klar igen i de to WRE-løb ved Danish Spring, der samtidig er første afdeling i årets Trimtex Senior Cup. Hele 8 nationer er repræsenteret blandt de imponerende 44 deltagere i Herre Eliteklassen. Igen er det vanskeligt at udpege en oplagt favorit på Henrik Steen Andersens 15 km lange bane. Om Oscar David Broman Jensen er klar til en ny lang hård bane mindre end 12 timer efter målgang i DM Nat er et af mange spørgsmål, der skal besvares lørdag formiddag  i Store Dyrehaves klassiske terræn. Fotoet øverst i nyheden er fra Oscars sejr i sidste års Danish Spring.

De 15 deltagere i Dame Elite er ligeledes fordelt på en række lande. I denne første Trimtex Senior Cup afdeling i 2024 bliver de danske favoritter fra DM Nat nu suppleret af en af de lokale stjerner, Nicoline Friberg Klysner fra FIF Hillerød. Det er dog mange år siden, Nicoline har boet i Hillerød, så nogen nævneværdig hjemmebanefordel, skal man ikke regne med.

H18 er stærkt besat af talentfulde juniorstjerner, mens de blot 4 deltagere i H 19-20 nok får det vanskeligt ved at gøre sig gældende på samme bane som de yngre juniorer.

Søndag afsluttes Danish Spring med WRE-løb på mellemdistance - nok en lettelse for de løbere, der har løbet et hårdt natløb og en krævende langdistance de to foregående dage. Begge dage afvikles Danish Spring fra det grønne fitnesscenter ved Overdrevsvejen sydøst for Hillerød, der ofte før har lagt græs til stævnepladser for løb i Store Dyrehave.

Resultaterne fra lørdagens langdistance kan følges her.