Skip to main content

Ny Find Vej i-side på vej

| Camilla Bevensee | Nyheder

Siden 2007 har projektet 'Find Vej i Danmark' udfoldet sig til et landsdækkende orienteringstilbud, hvor enhver har kunnet finde faste poster, underholde sig med fotoorientering og lydfortællinger, og haft mulighed for at prøve kræfter med quizruter. 

Fra 2009-2018 har projektet været støttet af Nordea Fonden, med midler til udvikling af it, design og oprettelse af projekter, og til drift og administration. I 2018 udløb bevillingen fra Nordea Fonden, og både før det og siden, har det været en opgave for flere af forbundets ansatte at sikre vedligehold og at hjælpe med den videre drift og administration af de mange fantastiske projekter, klubberne har oprettet i hele landet.

 

Find Vej er stadig populært

Find Vej i Danmark har udover de fysiske pæle, foldere og kort, eksisteret på hjemmesiden findveji.dk, hvor mere end 75.000 brugere har oprettet sig igennem tiden. Mere end 5.000 af dem er stadig aktive og der kommer nye brugere til HVER ENESTE DAG. 

Både gamle og nye brugere fortjener en bedre oplevelse end den, vi kan give dem på den nuværende Find Vej i-side, og derfor er en ny side under opbygning, med plan om lancering med udgangen af april. Den nye side vil gøre brugeroplevelsen bedre, med et flottere og mere brugervenligt design, på en ny platform, der sikrer at det hele virker, altid. 

Siden bevillingen fra Nordea Fonden udløb, har udgiften til drift og vedligeholdelse af Find Vej-ruterne ligget et sted imellem klubber og forbund, men fremover er det målet at Find Vej i Danmark skal bære sig selv økonomisk og måske endda blive til en indtægtskilde for klubberne.

Finansieringen skal realiseres igennem en brugerbetaling, hvor dem, der bruger Find Vej, skal betale for enkelte ruter eller adgang på årsbasis. Dette er allerede en integreret del af udviklingen af den nye Find Vej i-side, mens der samtidig også integreres en loginløsning via O-service, så medlemmer af danske orienteringsklubber til enhver tid kan bruge Find Vej-ruterne gratis.

Indtil der er en stor nok økonomi i forbindelse med den nye model for Find Vej i, er det fortsat klubberne der finansierer oprettelse og opdatering, som tidligere annonceret, i henhold til denne prisliste.

For at komme helt i mål med en god, ny side, har vi i forbundet selvfølgelig brug for hjælp fra alle klubber, der har et eller flere Find Vej-projekter. Projektansvarlig Camilla Bevensee skriver i dag til alle Find Vej-ansvarlige, samt klubformænd og næstformænd, hvor dette uddybes. Hold øje med indbakken og vend endelig tilbage til Camilla på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med spørgsmål.

 

Nye muligheder på den nye Find Vej i-side og gamle der forsvinder

Der kommer til at ske mange spændende ting på den nye Find Vej i-side, som både får et gevaldigt ansigtsløft, men også får nye funktioner. 

Først og fremmest skal alle ruter præsenteres bedre, med flotte billeder og, nogle steder, kortere, standardiserede tekster, så brugerne ved hvad de får og ikke skal afkode en masse forskellige måder at formulere det samme på. Klubberne, der ejer de forskellige projekter, vil blive inddraget i at skaffe flotte billeder af deres projekter, men forbundet stiller også med ressourcer, hvis en klub ikke har disse.

Live-oplevelsen, altså når man står ude i skoven eller byen, der tidligere har virket meget dårligt, bliver bygget helt fra bunden af, så det bliver nemt at 'navigere' rundt i kortet på en smartphone og registrere poster eller svare på quiz-spørgsmål. Dette kræver at alle Find Vej-ruter findes som SVG-filer og dette vil klubberne også blive inddraget i at løse. Postregistrering, quiz, naturformidling og lydfortællinger, bliver samlet i en responsiv mobilvisning, der gør det nemt og brugervenligt at bruge de forskellige features ude på turen. 

For at gøre brugeroplevelsen mere ligetil og gøre det nemmere for brugerne at forstå, hvad det er det går ud på, har vi også valgt at samle alle mulighederne for at bruge Find Vej i, i en samlet løsning, som er den føromtalte live-oplevelse til mobil. Det betyder også at vi har valgt at fjerne muligheden for at lægge tracks fra en Find Vej i-tur op i O-track. Der er i forvejen meget få der bruger funktionen, og vi vurderer at O-track passer bedre til et andet segment af brugere, nemlig alle de gode orienteringsløbere og MTBO-ryttere, der bruger O-track til analyse osv. Servicen og appen 'Travel Tales', vil heller ikke være en del af den nye Find Vej i-side og det nye tilbud, men det bunder i en beslutning fra servicen selv, om at lukke den ned i løbet af 2024. 

Find Vej i-delen af O-track lukkes ned med udgangen af april, hvor den nye Find Vej i-side også går live. Klubber med Find Vej-projekter i O-track er blevet kontaktet på mail til den eller de brugere, der har lagt klubbens projekter op i O-track.

Vi vil videre arbejde på at Find Vej i Danmark, bliver en tjeneste, der er rigtig god, kan en masse og som mange fortsat vil bruge, og tager derfor imod forslag til justeringer og nye tiltag med åbne arme. Man kan altid tage fat i ansvarlig Camilla Bevensee på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.