Skip to main content

Nyt projekt vil støtte eliteløbere og talenter i Dansk Orientering med fem millioner

| Camilla Bevensee | Nyheder

'Projekt 2028' er et 5-årigt projekt baseret i Farum OK/Farum-Tisvilde OK, som ønsker at samle en væsentlig del af den yngre danske elite og gennem fælles international stafetsatsning, træningslejre og forbedrede økonomiske forudsætninger, give disse de bedste muligheder for at udvikle deres talent.

Økonomien i projektet sikres af en, hovedsageligt sponsorbaseret, pulje på minimum 1 million kroner pr. år i fem år. Denne pulje er sikret for de næste fem år og fordeles ud fra forskellige støttemodeller, der beskrives nærmere i projektbeskrivelsen. Her beskrives de to ben, projektet står på også; en dansk stafetsatsning og et talentudviklingsprojekt.

Initiativtager til projektet, er mangeårigt medlem af Farum OK og tidligere idémand bag en satsning i samme regi, Lars Vedel. Sammen med flere af de ildsjæle, landsholds- og eliteløbere, der for 25 år siden gik sammen om en stafetsatsning i Farum, har Lars valgt at stable endnu et projekt på benene, som han håber kan være med til at skubbe udviklingen mod verdensklasse for de bedste danske orienteringsløbere, i den rigtige retning. 

"At skabe et hold med potentiale til at vinde Tiomila, det kan du godt gøre med et rent dansk hold, også på herresiden. Stafetsatsningen tager udgangspunkt i at man stiller op for Farum-Tisvilde OK internationalt, og så behøver man ikke skifte klub nationalt, men indtil videre arbejder vi med at hvis man vil være en del af talentudviklingsprojektet, så skal man løbe for Farum OK, også i Danmark. Det er måske den kontroversielle del af projektet, som vil falde andre klubber for brystet, men vi tror det er en forudsætning for at vi kan lykkes," fortæller Lars Vedel.

Direktør i Dansk Orienterings-Forbund, Bo Simonsen, ser frem til at følge projektet, som han mener kan give et pust af ny energi til dansk eliteorientering.

"Det er altid spændende og givende når der i orienterings Danmark skabes initiativ og ikke mindst når det følges af både menneskelige og økonomiske ressourcer. En stafetsatsning giver rigtig meget energi til klublivet. Det giver specielt vores næstbedste et spændende og klart mål, og det giver vores bedste et godt miljø at drive deres satsning ud fra. I en tid hvor vi nu kigger ind i et smallere elitearbejde finansieret af DOF/Team Danmark, er stafetsatsningen endnu vigtigere," lyder det fra Bo Simonsen.

Tirsdag 7. november kl. 19.30, er der inviteret til åbent infomøde om projektet i Farum OK's klubhus. Her kan man stille spørgsmål til projektet og høre om koncepterne, støttemuligheder og vilkårene for at modtage støtte som en del af Projekt 2028. Man kan deltage online, hvis man ikke har mulighed for at være med i klubhuset, man skal i så fald kontakte en af de to projektansvarlige for at få tilsendt linket: Tim Falck Weber, Tisvilde Hegn OK, på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 53812401, eller Steen Stausholm, Farum OK, på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 40295577. 

Læs mere om projektet i beskrivelsen her: Projektbeskrivelse - Projekt 2028