Skip to main content

DOF er certificeret som Grøn Idræt under DIF

| Camilla Bevensee | Nyheder

Dansk Orientering skal lige som alle andre spillere i sporten og i alle andre sektorer i samfundet, tage ansvar for den grønne omstilling. Det har Dansk Orienterings-Forbund nu forpligtet sig til at gøre på et mere strukturelt niveau, ved at ansøge om at blive certificeret som Grøn Idræt under DIF.

Ansøgningen har båret frugt, og certificeringen er, efter DIF’s budgetmøde 28. oktober, i hus. Men først nu begynder det rigtige arbejde. Vi skal køre mere sammen, lave mere bæredygtige stævner og udbrede kendskabet til den grønne dagsorden bredt i forbundet.

 

 

Fortællingen i orienteringssporten har altid været grøn; vi har ingen strømslugende og vedligeholdelseskrævende faciliteter, vi holder af naturen, og derfor passer vi på den, og vi er veluddannede og bevidste borgere, der tager ansvar for det fælles bedste i samfundet. Den fortælling holder stadig, og sammenligner vi orienteringsløb med fx forskellige halsportsgrene, er vi grønnere. Men er vi grønne nok? Bliver vores nære tilknytning til naturen en løvfældende sovepude, hvor vi mener, at vi ikke behøver at tage hensyn til klimaet?

Måske. Uanset, er viden om vores aftryk, måling af status quo og visioner om at gøre det endnu bedre, den rigtige vej at gå, hvis vi som sport vil tage ansvar. Præmissen er at vi KAN gøre en forskel. Vi er en lille sport, med et begrænset aftryk, men det er ikke en undskyldning for ikke at bidrage til den grønne omstilling så godt vi kan, og være ambitiøse med vores indsats som forbund under Grøn Idræt.

Tiltag og visioner er beskrevet i Dansk Orienterings-Forbunds Grøn Idræt-strategi, der kan læses på forbundets hjemmeside her: Grøn Idræt - strategi

 

Netværk af Grønne stævneledere

Dansk Orientering har brug for mere bæredygtige stævner og vi har derfor inviteret stævneledere på de største stævner i kalenderen til at være med i et netværk med andre stævneledere, hvor der deles viden, diskuteres og hvor inspiration til løsninger og konkrete tiltag er øverst på dagsordenen. Netværket mødes online 2-4 gange årligt, og alle med interesse for grønnere orienteringsstævner er velkomne, uanset hvilken kasket i klubben man ellers har på. 

Vil du være med? Skriv en mail til tovholder Camilla Bevensee på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så tilføjer hun dig til listen og sørger for at invitere og inkludere dig i netværkets aktiviteter løbende.