Skip to main content

Magasinet Orientering søger hjælp til korrekturlæsning - OPDATERET: Hjælp fundet

| Camilla Bevensee | Nyheder

OPDATERET: Vi har modtaget overvældende mange positive henvendelser på denne opgave og har nu valgt tre til opgaven. Tak for opbakningen!

Vil du være med til at sikre, at det gode danske sprog ikke forvitrer mellem kommafejl og sprogbøffer, og at historierne om orienteringsløb i hele Danmark, ikke skændes af umulige sætningskonstruktioner og misforståede talemåder, så har du nu muligheden for at gøre en kæmpe forskel for Dansk Orienterings-Forbunds medlemsmagasin Orientering. Vi er en lille redaktion af frivillige og deltidsansatte, der mangler en hjælpende hånd til at komme det sidste stykke i mål med artiklerne til magasinet og søger hjælp til korrekturlæsning. 

Du behøver ikke at være fuldstændig pedantisk med kommaer eller kunne retskrivningsordbogen udenad, men skal blot være interesseret i og have flair for det korrekte danske sprog, for at hjælpe med denne vigtige opgave.

Opgaven består i at læse korrektur på artiklerne til magasinet Orientering, typisk mellem 15 og 20 artikler, ofte 1-2 sider lange, enkelte lidt længere. Omfanget af feedback i forbindelse med rettelser er op til den enkelte og hvilken korrekturlæser man er. Opgaven kan løses fra hvor som helst og når som helst, men med typisk spidsbelastning op til indlevering af magasin til layout, ultimo oktober, januar, april og juli. 

Magasinets nuværende korrekturlæser, Else Juul, Søllerød OK, der ønsker at give tjansen videre, står til rådighed med gode råd og sparring i opstarten af en ny på posten og sætter gerne vedkommende ind i de særegne forhold omkring tekster om orienteringsløb. Else skal i forlængelse heraf, have en stor tak for den tro tjeneste gennem mange år. 

Lyder opgaven som noget for dig, send da en mail til ansvarshavende redaktør Camilla Bevensee på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.