Skip to main content

Det er de helt små marginaler der er på spil på EM Knock-Out sprinten

| Camilla Bevensee | Nyheder

Den tredje og sidste disciplin til sprint EM i Italien skal skydes i gang i morgen, hvor de danske løbere skal forsøge at kvalificere sig til finalerunderne på knock-out sprinten i Vincenza. Knock-out sprint er en disciplin, hvor fart, teknik og taktik skal gå op i en højere enhed, og hvor meget små marginalers udfald, kommer til at være afgørende for om man går videre eller ej. 

"Forventningerne er at vi får mange med videre fra kvalifikationen og videre til finalerunderne, men vi forventer også at marginalerne bliver endnu mindre end de var på kvalifikationen i onsdags. Der er kun 12 der går videre og kvalifikationen har en vindertid på kun 9 minutter, så for herrerne kan det bive helt ned mod 10-15 sekunder, der skiller mellem nummer et og nummer 12. Så vi forventer at der også er mange der ryger ud, også fra de andre nationer, så kvalifikationen bliver et vigtigt første skridt i morgen," lyder det fra landstræner Tue Lassen, der ser frem mod en spændende og meget åben dag søndag. 

"På finalerunderne bliver det lidt mere tilfældigt. Man kan ende i et stærkt eller i et mere overskueligt heat i forhold til hvem, man skal løbe imod, alt efter hvordan løberne fordeler sig i de forskellige heats. Så det er lidt mere åbent, hvad der kan ske, når vi rammer kvartfinalerne og frem. Det bliver mand mod mand, hvor de taktiske elementer også kommer til at spille en stor rolle. Det bliver spændende at se hvordan vi kommer til at tackle det," fortsætter landstræneren. 

"På kvalifikationen er det, ligesom i onsdags på den individuelle sprint, en forstad til der hvor finalerne skal løbes. Det bliver hurtigt og forholdsvist simpelt, og det kommer igen til at være de små forskelle, der gør udslaget for placeringerne, så alle bliver nødt til at give den alt hvad de har. Finalerne går i den gamle bydel i Vicenza. Det var ikke så kompliceret i onsdags på finalen i Verona, og det forventer vi heller ikke at det bliver igen, men når man løber seks i et heat og der er så lidt der skiller, forventer vi at det bliver virkelig intenst og krævende alligevel. Vejvalgene kan skille sekunder og det kan være det der afgør om man kommer videre eller ej, så det bliver spændende," afslutter Tue Lassen, der sammen med de danske løbere forbereder sig på en forhåbentlig lang dag. 

Fra morgenens kvalifikation går der 12 herrer og 12 damer videre fra hvert af de tre henholdsvis herre- og dameheats. De 36 løbere af hvert køn, fordeles i seks kvartfinaler for hvert køn med seks løbere i hver. De tre hurtigste i hver kvartfinale går videre til semifinalerne, hvor der igen er seks løbere i hver af de tre semifinaler for hvert køn. Fra semifinalerne går de to hurtigste i hver semifinale videre til den endelig finale, hvor henholdsvis seks herrer og seks damer, løber om medaljerne. 

Kvalifikationen kan følges via live resultater fra kl. 8.30, mens finalerne kan følges live via både live resultater, GPS-tracking og Web-TV, alt sammen på IOF Live.

Husk at du får alt hvad du skal bruge til den danske vinkel på vores EM temaside her: EOC 2023 - Den danske vinkel

Se de danske starttider her og alle starttider her.

Program Knock-Out sprint

08.30 Første start kvalifikation
10.15 Sidste start kvalifikation
12.25 Første start dame kvartfinaler
12.55 Første start herre kvartfinaler
14.00 Web-TV start
14.07 Første start dame semifinaler
14.47 Første start herre semifinaler
15.28 Start dame finale
15.43 Start herre finale
16.00 Web-TV slut