Skip to main content

Danmark nummer 7 på EM sprintstafetten i Soave

| Camilla Bevensee | Nyheder

Det blev en lige ved og næsten for det danske hold på sprintstafetten i Soave til EM i Italien her til eftermiddag, hvor en stor fejl fra førstetur Ida Agervig Kristiansson, sendte de efterfølgende tre ture ud på placeringsjagt i den kuperede vinby, der endte med en 7. plads. 

På vej til post 1 overså Ida Agervig Kristiansson, OK Snab, en kunstig spærring på kortet, så hun kom ud på en lang tur rundt, da hun opdagede at det vejvalg, hun havde taget, ikke var muligt at gennemføre på grund af barrieren. Til sidst blev Ida også lidt ekstra træt, efter at have forsøgt at løbe sig op i feltet, og hun skiftede som nummer 12, 2:04 minutter efter favoritterne fra Sverige. 

"Jeg overser en spærring til post 1 og så måtte jeg prøve at løse det derfra. Jeg prøver at hente så meget jeg kan bagefter, men det er skuffende at sende holdet ud i den position. Vi ved at hvis vi ikke havde fucket op i dag, kunne vi løbe med om bronzen. Vi er alle sammen godt med fysisk, så det er ærgerligt og virkelig pinligt, og bare ikke godt nok. Men det er det der sker nogle gange," fortalte en meget ked af det Ida Agervig Kristiansson i mål.

På andenturen løb Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, en fantastisk tur, hvor han både hentede placeringer og tid. Søren følte sig stærkere end i onsdags på den individuelle sprint og skiftede for Danmark som nummer 7, nu kun 1:45 minutter efter de forreste efter to ture. 

"Jeg føler ikke at jeg laver nogle fejl derude. Jeg ved ikke om jeg tog alle de rigtige valg derude. Der var nogle lange vejvalgsstræk, så det var svære at overskue, men jeg føler mig meget stærkere end i onsdags og det er rart at kunne løbe sådan her for holdet. Vi må se hvordan det går herfra, men det var sjovt i hvert fald," fortalte Søren Thrane Ødum efter at han var kommet i mål på andenturen. 

På tredjeturen leverede Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus, også en flot præstation, hvor han holdt sammen på orienteringen og undgik fejl, og kun tabte lidt til de suveræne svenskere, der efter tre ture havde et 33 sekunder stort hul ned til Finalnd på andenpladsen, mens Schweiz var nummer tre, 35 sekunder efter og Norge nummer fire 37 sekunder efter. Andreas skiftede som nummer 6, 1:54 minutter efter. 

"Det gik godt. Jeg fik en god start. Jeg er lidt i tvivl om vejvalget til 1'eren, men jeg tager det og udfører det godt, så jeg kom godt i gang med banen. Midtvejs har vi et parti i et stejl område, hvor jeg kan mærke at jeg tøver meget, men jeg henter lidt igen senere, hvor det bliver fladt og lidt mere mig. Det var mega hårdt til sidst, men jeg presse på alt jeg kunne," lød det fra Andreas Bock Bjørnsen efter målgang. 

På sidsteturen blev Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød, sendt afsted sammen med den brittiske verdensmester på sprinten i Danmark sidste år, Megan Carter Davies, der satte et tempo Cecilie ikke kunne følge. Hun kæmpede hele vejen i mål og løb Danmark i mål til en 7. plads, 3 minutter efter det suveræne svenske hold, der tog guldet med 36 sekunder foran Schweiz og 53 sekunder foran Finland på tredjepladsen. 

"Det var fedt at blive sendt ud med nogle af dem vi kæmper imod og gerne vil slå, som Storbritannien og Tjekkiet, men det var hårdt og jeg tror ikke jeg har fundet farten. Jeg kan mærke at Megan kommer op og hun løber bare fra mig. Det er hårdt mentalt, når man ikke føler man kan gøre så meget. Men jeg holder sammen på det og presser på helt til mål, så det var det, det kunne blive til," fortalte Cecilie Friberg Klysner i mål.

Det danske hold havde håbet på mere og var selvfølgelige ærgerlige over igen ikke at forløse det potentiale, de gennem størstedelen af stafetten, viser de har. Landstræner Tue Lassen deler skuffelsen over at være lige uden for podiet og over at være sendt ud af topstriden fra start i sprinstafetten i Soave i dag. 

"Det er skuffende, specielt når vi ser hvordan stafetten udvikler sig undervejs. Vi løber os mere eller mindre ud af stafetten til at starte med og det er super ærgerligt. Ida er mega ked af det og skuffet over sig selv, men det er sådan det er. Jeg har selv prøvet at lave sådan en hjerneblødning. Stafet er noget specielt og man kommer nogle gange til at lave noget mærkeligt og det var det der skete her. Det er de fejl man ofte kun laver én gang, men det fik selvfølgelig stor betydning for stafetten. Det gode er at Ida kæmpede derfra og holdt godt sammen på det og tog ind på den store gruppe, inden hun mistede lidt til sidst," lød det fra landstræneren efter afgørelsen på sprintstafetten, og fremhæver de to herretures præstationer.

"Vi havde drengene som løb rigtigt godt og løb op mod de bedste tider på deres ture, så vi var under to minutter efter ud på sidstetur, ligesom vi var efter førsteturen. Cecilie havde en okay tur, men fik desværre en lang gafling, så hun mistede britten og franskmanden og kæmpede med om syvendepladsen i stedet. Efter post 1 på førsteturen er vi godt tilfreds, men der er selvfølgelig ikke råd til at lave sådan en fejl, hvis man gerne vil være med og kæmpe om medaljer," fortsatte Tue Lassen.  

I morgen har EM-løberne i Italien hviledag, inden det går løs med den sidste distance til EM og World Cup round 3 på søndag, hvor der skal løbes knock-out sprint i Vincenza. 

Knock-out sprinten søndag, kan følges live via IOF Live, men du finder alt du skal bruge til den danske vinkel på EM, på vores EOC 2023 temaside her: EOC 2023 - Den danske vinkel

Resultater sprintstafet, Soave

1. Sverige, 1:02:35
2. Schweiz, +0:36
3. Finland, +0:53 
4. Norge, +1:02
5. Frankrig, +2:14
6. Storbritannien, +2:34
7. Danmark, +3:00

Se alle resultater fra sprintstafetten i Soave her: Officielle resultater sprintstafet