Skip to main content

Cecilie Friberg Klysner bedste dansker på EM sprinten i Verona

| Camilla Bevensee | Nyheder

Der var lagt op til en teknisk og krævende sprint finale i Veronas gamle centrale gader, men sådan blev det ikke og det var igen en mere fysisk end teknisk udfordrende bane der mødte løberne her til eftermiddag i den norditalienske storby. Ligesom på kvalifikationen, var der enkelte vejvalg og korte stræk, der var svære at gennemføre, men mange stræk var et spørgsmål om at vælge højre eller venstre rundt, hvis der overhovedet var flere valgmuligheder, og så bare løbe fuld gas. 

Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød, blev bedst placerede dansker på sprinten på en delt 16. plads sammen med finske Maija Sianoja, 1:06 minutter efter vinder Sara Hagström fra Sverige, der tog guld foran landsmanden Tove Alexandersson og schweiziske Simona Aebersold, der blev nummer tre. 

"Det er gået godt. Jeg har løbet et godt teknisk løb, men jeg skulle nok have løbet hurtigere, for at være med i toppen. Det føltes mega hårdt, fordi der ikke var så meget i det teknisk. Der var et par vejvalg, men det føltes nemt derude fordi når du havde taget en beslutning, kunne du kigge op og vide at du bare skulle dreje til højre nede for enden. Jeg havde håbet at det havde været lidt mere tricky og spændende," fortalte Cecilie i mål, hvor hun var ni sekunder hurtigere end Ida Agervig Kristiansson, OK Snab, der blev nummer 23. 

Alle de danske damer sluttede i top-33 på sprinten, med Josefine Lind, OK Gorm, og Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK, på en delt 26. plads, 1:17 minutter efter, Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar, på en 30. plads, 1:28 minutter efter og Malin Agervig Kristiansson, OK Snab, på en 33. plads, 1:34 minutter efter. 

"Det er stabilt hos pigerne i dag, hvor de fleste har løbet gode løb, uden store fejl. Vi mangler jo topplaceringerne og havde håbet på at vi havde kunnet være med endnu højere oppe. Det er tæt i både herre- og dameklassen, og det er de små marginaler, men dem må vi se om vi ikke kan få på vores side på de næste konkurrencer hernede," lød det fra landstræner Tue Lassen, efter afgørelsen på sprinten. 

Hos herrerne ramte hverken Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus, eller Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, dagen på finalen. Andreas fejllæste kortet undervejs og tog et stort udenomsvejvalg et sted, hvor han troede der var en spærring. Det var der ikke og det kostede mange sekunder. 

"Da jeg kom ind tænkte jeg, at det var et godt løb, jeg havde løbet. Jeg havde gennemført mine vejvalg godt, men til sidst bliver jeg hentet med et minut af Ralph Street og kan ikke helt forstå hvorfor. Jeg er så kommet til at løbe rigtigt langt uden om på et stræk hvor jeg troede der var en spærring, men det var der ikke. Det var lidt en hjerneblødning og det er virkelig ærgerligt," fortalte Andreas Bock Bjørnsen, der endte som nummer 37, 59 sekunder efter Matthias Kyburz fra Schweiz, der tog sin tredje EM sprint guldmedalje foran Kasper Fosser fra Norge og finske Tuomas Heikkila, der tog bronze.

Søren Thrane Ødum havde ikke nok at skyde med fysisk, og efter et forår og en sommer med fokus på skov og VM i Schweiz, var sprintrutineren også stadig lidt rustne hos OK Øst Birkerød løberen, der mistede en del tid i en gyde, der viste sig at være blind. 

"Det gik dårligt. Jeg havde ikke dagen fysisk. Det var okay i starten, men til sidst var det bare rent løb. Jeg har ikke trænet sprint nok i år, så der var lidt for meget sløseri, men jeg håber at det bliver bedre senere på ugen," fortalte Søren Thrane Ødum i mål, hvor han endte som nummer 38, 1:06 minutter efter vinderen. 

I morgen er der hviledag til EM i Italien, men fredag får både Søren Thrane Ødum og Andreas Bock Bjørnsen chance for revanche, når de skal løbe sprintstafet med Cecilie Friberg Klysner og Ida Agervig Kristiansson. 

Husk at du kan følge alle løbene på vores EOC-temaside her: EOC 2023 - Den danske vinkel

Udvalgte resultater - Sprint, Verona

Herrer
1. Matthias Kyburz, SUI, 12:24
2. Kasper Forsser, NOR, +0:04
3. Tuomas Heikkila, FIN, +0:05
4. Martin Regborn, SWE, +0:06
4. Ralph Street, GBR, +0:06
6. Jonatan Gustafsson, SWE, +0:16
37. Andreas Bock Bjørnsen, +0:59
38. Søren Thrane Ødum, +1:06

Damer
1. Sara Hagström, SWE, +
2. Tove Alexandersson, SWE, +
3. Simona Aebersold, SUI, +
4. Natalia Gemperle, SUI, +
5. Aleksandra Hornik, POL, +
6. Lina Strand, SWE, +
16. Cecilie Friberg Klysner, DEN, +1:07
16. Maija Sianoja, FIN, +1:07
23. Ida Agervig Kristiansson, DEN, +1:16
26. Josefinde Lind, DEN, +
26. Amanda Falck Weber, DEN, +
30. Hedvig Valbjørn Gydesen, DEN, +
33. Malin Agervis Kristiansson, DEN, +

Se alle resultater fra sprinten her: Oficielle resultater - herrer og damer