Otte danskere videre til finalen på EM sprinten i Italien

| Camilla Bevensee | Nyheder

Det blev som forventet en "superhurtig" EM sprint kvalifikation i Veronaforstaden Borgo Venezia i Italien her til formiddag. Det var ikke alle danske løberes kop the, men alligevel gik to herrer og seks damer videre til eftermiddagens finale, der skal løbes i Veronas gamle bymidte.

Andreas Bock Bjørnsen lagde godt fra land ved dette mesterskab, med en andenplads i sit heat (B) og en sikker kvalifikation. Søren Thrane Ødum løb sig også til en kvalifikation som nummer 9 i heat A, kun 13 sekunder efter vinderen af heatet, schweiziske Joey Hadorn. Det var meget tæt i alle herrenes heats, og Jakob Edsen og Magnus Dewett var begge kun tre sekunder og tre placeringer fra top-15, henholdsvis 34 og 24 sekunder efter vinderne i heat C og A. Mads Skaug og Linus Agervig Kristiansson var heller ikke langt fra en kvalifikationsplads, som nummer 28 og 23 i deres heats, men kun 16 og 12 sekunder fra en 15. plads.

I damernes kvalifikation løb Malin Agervig Kristiansson sig til en finaleplads som nummer tre i sit heat (B), syv sekunder efter vinderen, hollandske Eef van Dongen. Amanda Falck Weber løb sig også til en sikker plads i finalen, med en 5. plads i heat C, hvor Ida Agervig Kristiansson blev nummer 8. Hedvig Valbjørn Gydesen løb sig til en 7. plads i heat A, hvor Cecilie Friberg Klysner kvalificerede sig som nummer 12 i heatet. Nicoline Friberg Klysner var kun 8 sekunder fra en finaleplads i samme heat, hvor hun endte som nummer 18. Josefine Lind kvalificerede sig med god margin som nummer 11 i heat B, mens der ikke blev plads til Lotte Markussen i finalen, da hun endte som nummer 24 i heat C.

"Jeg havde sagt at vi gerne ville have 9 løbere videre, så vi er rimelig godt tilfredse. Det var virkelig tæt og i nogle af herreheatene var det kun 20 sekunder der skilte nummer 1 og nummer 15. Vi havde desværre nogle af herrerne, der var lige uden for og var virkelig tæt på. På den anden side havde vi også nogle der var lige inde, og det er sådan det er. Vi havde nogle rigtigt gode præstationer af Andreas Bock specielt, der bliver 2'er i sit heat og af Malin Agervig Kristiansson, der bliver 3'er. Der er også andre der placerer sig godt og det betyder at de får nogle gode starttider i finalen, hvor de ikke starter først," fortæller landstræner Tue Lassen, der glæder sig til eftermiddagens finale.

"Finalen bliver noget helt andet end kvalifikationen, der var meget løbsbetonet. Her til eftermiddag skal vi ind i centrum og de små gader i den gamle bydel i Verona, og det bliver en helt andet opgave. Vi glæder os rigtigt meget til at følge med i det og se hvordan det går."

Se alle resultater fra kvalifikationen her: Resultater - alle heats