Skip to main content

Højt humør i stejle bakker

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Mens seniorerne lader op til EM i Italien i den kommende uge, er juniorerne stoppet lidt længere mod nord for at løbe juniorlandskamp i Schweiz. Ud over schweizerne, var der også er deltagere fra Norge, Frankrig og Østrig.

Fredag blev der løbet stafet, mens lørdag bød på mellemdistance i umådeligt smukke schweiziske bjerge oven for Montreux ved Geneve-søen i den vestlige del af alpelandet. Terrænet var stejlt og krævende og gav de unge løbere en fin indføring i foralpint terræn - en erfaring, som H/D 18-løberne kan få god glæde af, når junior-VM i 2025 afholdes i Bormio i Italien.

Danmark stillede med deltagere i de 4 klasser H 20, D 20, H 18 og D 18

Eva Örnhagen Jørgensen sikrede bedste danske placering som nr. 6 små 4 minutter efter de schweiziske stjerner Ines Berger og Henriette Radikowski. Og med flere prominente navne efter sig.

Som så ofte før var Oscar David Broman Jensen med i toppen i  H 20, denne gang på en 9. plads små to minutter efter den schweiziske vinder. Oscar var godt tilfreds - havde godt flyd midt på banen og bommede mindre end de knap to minutter han var efter Dominic Müller.

I H 18 var Casper Blakskjær ligesom Eva ikke meget mere end 4 minutter efter, hvilket skaffede ham en 12. plads.

Casper og Eva juniorlandskamp 2023

Eva og Casper efter målgang

Søndags løbes langdistance, hvor en stor del af banerne ventes at forløbe over trægrænsen mellem 1.500 og 1.800 meters højde, hvorefter holdet rejser hjem store oplevelser og god erfaring rigere.

I D 18 måtte de danske deltagere slide lidt mere og Laura Kaldahl Hornbæk blev bedste dansker som nr. 28.

Resultaterne fra mellemdistancen kan findes her