Skip to main content

Danmark nummer 4 på MTBO World Cup stafetten i Italien

| Camilla Bevensee | Nyheder

Årets sidste konkurrence og sidste distance til MTBO World Cup runden i Italien, blev i dag afgjort, da rytterne kørte stafet ved Folgaria i dag. Det danske førstehold med Nikoline Splittorff, Oliver Friis og Morten Örnhagen kørte sig til en flot fjerdeplads, 1:40 efter vinderne fra Litauen. 

Både første- og andetholdet fra Danmark kom godt fra start, hvor Nikoline Splittorff og Camilla Søgaard skiftede henholdvis først og som nummer to, med 21 sekunder imellem. På andenturene kørte Oliver Friis og Noah Tristan Hoffmann to fantastiske ture, og skiftede i samme positioner som de to hurtige førstetursdamer, dog med Noah og andetholdet først ind, og Oliver og førsteholdet ind til skiftet 25 sekunder efter.

På sidsteturen kørte Morten Örnhagen først det danske førstehold til yderligere forspring, og det begyndte at ligne en sejr, men til post 10 kom han ud af en forkert sti. Først efter noget tid opdagede han fejlen og måtte klatre mange højdemeter op igen. Det betød at det til sidst endte med en fjerdeplads til førsteholdet, dog under to minutter efter vinderne. Cæcilie Christoffersen kørte andetholdet til en 9. plads, efter en sidstetur, hvor de fleste andre hold havde en herreryttere i skoven.

Danmark forbliver med dagens fjerdeplads på sjettepladsen i World Cuppens 'Team competition', men Italien, som Danmark inden i dag delte sjettepladsen med, rykker ned som nummer syv. 

Se alle resultater fra World Cup stafetten her.