Skip to main content

Camilla Søgaard nummer to og Nikoline Splittorff nummer tre på våd MTBO World Cup langdistance

| Camilla Bevensee | Nyheder

Årets sidste World Cup konkurrence blev en barsk omgang for de danske MTBO-ryttere, der ligesom resten af feltet, skøjtede rundt på de nærmest opløste stier, der var det rene muddermad i den voldsomme regn, der faldt tungt over skoven og stævnepladsen ved Folgaria i det nordlige Italien i dag. 

De danske damer klarede alligevel at køre med i toppen af feltet på den benhårde langdistance, hvor det blev til en andenplads til Camilla Søgaard, Horsens OK, 4:51 minutter efter vinder, finske Kaarina Nurminen, og en tredjeplads til Nikoline Splittorff, FIF Hillerød Orientering, 5:51 minutter efter vinderen. Det blev også til en topplacering til Cæcilie Christoffersen, der kørte sig en placering op fra gårsdagens mellemdistance og blev nummer fem, 12:44 minutter efter den hurtigste. 

"Vi havde forventet en krigerbane og det blev det i dag. Kortet var nemmere at læse end jeg havde forventet, men stierne var svære at se, så jeg brugte meget højdekurverne derude i dag, så jeg kørte de rigtige steder, selvom det ikke lignede at der var en sti. Men det var en fed bane," lød det fra Camilla Søgaard i mål. 

Camilla Søgaard efter målgang på en våd langdistance. Foto: Katja Brunstedt

Ingen af de danske damer havde 'rene' løb uden fejl, hvilket de store tidsforskelle, selv helt i toppen af konkurrencen, også er er udtryk for.

"Det var en sjov bane med nogle reelle og afgørende langstræk, samtidig med at man blev udfordret fysisk. Jeg tror ikke der er nogen der har undgået fejl i dag, jeg har i hvert fald selv været lidt på skovtur, især på post 4 og igen på post 14," fortalte Cæcilie Christoffersen efter løbet, og nummer tre på dagens langdistance, Nikoline Splittorff, havde også lavet en større fejl på én post.

"Jeg har en god start, men smider så det hele på fjerdesidsteposten. Det er jeg selvfølgelig træt af," lød det fra Nikoline. 

De store tidsforskelle der skilte rytterne i dameklassen, gik igen i herreklassen, hvor italienske Fabiano Bettega vandt med mere end 8 minutter ned til tjekkiske Vojtech Ludvik. Bedste danske herretrytter på langdistancen, blev Morten Örnhagen Jørgensen, OK Snab, der kørte sig til en 14. plads, 17:13 minutter efter vinderen. Ligesom de fleste andre ryttere i dag, havde Morten store udfordringer i skoven i dag. 

"Det er helt sidssygt så svært det var. Jeg har bommet 20 minutter. Jeg forstod ikke kortet og heller ikke terrænet, det var virkelig udfordrende, både teknisk og fysisk. Så har man prøvet det og det er jo også fedt," lød det fra Morten Örnhagen i mål. 

Morten Örnhagen Jørgensen på vej i mål efter en 'sindssygt svær' langdistance. Foto: Katja Brunstedt

Oliver Friis, Navet MTBO, kørte sig til en 17. plads i dag, lidt mere end 24 minutter efter den hurtigste, mens Noah Tristan Hoffmann måtte udgå til sidst på dagens langdistance. 

"Mit løb er præget af mange små fejl, som jeg hurtigt får rettet, men som de fleste steder alligevel koster 20 eller 40 sekunder og så løber det jo op. Ikke et fejlfrit løb, men egentlig heller ikke de helt store fejl. Det bliver tungt for mig på de helt stejle stigninger, men ellers kører jeg egentlig godt i terrænet synes jeg," fortæller Oliver Friis efter strabadserne i den våde skov. 

Yngstemanden Noah, lavede i stedet for flere små fejl, to store fejl.

"Banen var sjov og vildt svær, men også hård og udfordrende, en rigtig god langdistance. Jeg har egentlig et godt løb i starten, men på post 15 smider jeg næsten 10 minutter og så smider jeg også 20 minutter på næstsidste posten, og så var mit løb egentlig slut der," lød det fra Noah Tristan Hoffmann efter dagens langdistance.

Se alle resultater fra langdistancen til MTBO World Cup i Italien her

Samlet sejr til Nikoline Splittorff

Selvom det allerede efter gårsdagens mellemdistance stod klart, at Nikoline Splittorff ville tage den samlede sejr i damernes MTBO World Cup, blev det officielt efter langdistancen i dag, og med 580 point og 55 point ned til nummer to, finske Kaarina Nurminen, var det som forventet en komfortabel sejr. Camilla Søgaard fik på de to sidste konkurrencer kørt sig op på en fornem 5. plads, 287 point efter Nikoline, mens Cæcilie Christoffersen også lige kørte sig i top-10 i den samlede World Cup, 238 point. 

I den samlede MTBO World Cup for herrer, endte Morten Örnhagen som bedste dansker på en 23. plads med 159 point, 411 point efter vinderen, tjekkiske Krystof Bogar. Oliver Friis kørte sig til en samlet 36. plads med 94 point, mens Noah Tristan Hoffmann endte som nummer 51 med 31 point i den samlede World Cup. 

Se den samlede stilling i MTBO World Cuppen her.

I morgen skal der køres mix stafet som sidste konkurrence til MTBO World Cuppen i Italien og Danmark stiller med to hold:

Denmark 1 - Nikoline Splittorff, Oliver Friis, Morten Örnhagen Jørgensen

Denmark 2 - Camilla Søgaard, Noah Hoffmann, Cæcilie Christoffersen 

Stafetten tæller i World Cuppens "team competition" og kan følges live fra kl. 9.30 via IOF Live.