Skip to main content

Sejr til Nikoline Splittorff og tredjeplads til Camilla Søgaard på World Cup mellemdistance

| Camilla Bevensee | Nyheder

Sidste runde af årets MTBO World Cup startede godt for især de danske damer, der alle tre kørte sig i top-6 på dagens mellemdistance i Lavarone ved Folgaria i det nordlige Italien. 

Nikoline Splittorff, FIF Hillerød, kørte sig helt til tops og vandt mellemdistancen med 1:41 minutter ned til den samlede World Cups nummer to, finske Kaarina Nurminen og lige over tre minutter ned til holdkammerat Camilla Søgaard, Horsens OK, på tredjepladsen. Cæcilie Christoffersen, OK Øst Birkerød, var 5:40 minutter efter Nikoline på en sjetteplads, og satte dermed et flot punktum for en god dansk dag i dameklassen. 

Nikolines sejr betyder at hun nu fører med mere end 100 point (104 point) ned til næstbedste dame samlet, og da det maksimale antal point man kan hente er 100 point, har hun nu sikret den samlede sejr i World Cuppen, også selvom hun skulle vælge ikke at stille op på fredagens langdistance.

I herreklassen blev de tre danske herrers rangering i den samlede World Cup vendt på hovedet på dagens konkurrence, hvor Noah Tristan Hoffmann, Mariager Fjord OK, blev bedst placeret på en flot 20. plads, 8:25 minutter efter hjemmebanefavoritten Fabiano Bottega, der tog sejren. Det rækker også til en flot U23-VM sjetteplads til Noah, der er tæt på medaljerne på trods af fejl.

Oliver Friis, Navet MTBO, kørte efter en defekt, der betød at han måtte løbe med cyklen de sidste fem poster, sig til en 36. plads, 17 minutter efter vinderen, mens Morten Örnhagen Jørgensen, OK Snab, efter en stor fejl på starten af banen, valgte at spare kræfterne, og endte på en 46. plads, 25:03 minutter efter.

Se allecresultater fra mellemdistancen til MTBO World Cup her og U23-VM her.

I morgen skal de danske MTBO ryttere køre langdistance til World Cup i Italien, og du kan ligesom i dag følge med LIVE via IOF Live.