Skip to main content

MTBO World Cuppen afgøres i weekenden

| Camilla Bevensee | Nyheder

Den internationale sæson er for alle grene af o-sporten ved at lakke mod enden for i år, og for MTBO-rytterne er denne uges tredje World Cup runde, i Folgaria i Italien, sidste konkurrence i landsholdstrøjen i 2023. Rytterne skal køre mellemdistance i morgen torsdag og langdistance fredag, mens holdkonkurrencen afgøres efter stafetten lørdag. 

Danske Nikoline Splittorff, FIF Hillerød Orientering, fører kvindernes samlede World Cup stort, med en samlet pointscore på 497 point, næsten 130 point mere end nummer to, finske Kaarina Nurminen og med lige under 160 point ned til britiske Emily Benham Kvale på tredjepladsen samlet. En sejr giver 100 point, en andenplads 80 point og en tredjeplads 60 point, hvorefter pointtallet falder med skiftende interval ned til 31 point for en 10. plads, 30 point for en 11. plads osv. derfra, med et point mindre for hver placering man rykker ned ad listen. 

Nikoline Splittorffs forspring er så stort, at hun blot skal sørge for at være i top-7 begge dage, for at være sikker på sejren, hvis Kaarina Nurminen vinder både mellem- og langdistancen. Hun kan nøjes med top-20, hvis det er Emily Benham Kvale, der tager de 100 point på begge afgørende afdelinger af World Cuppen i kvindernes konkurrence.

"Jeg går ind til konkurrencen med en enorm begejstring. Jeg synes Italien ser virkelig fedt og svært ud, så jeg glæder mig virkelig meget til at starte. Omkring World Cuppen har jeg igennem hele sæsonen fokuseret på et enkelt løb ad gangen og kæmpet for at holde niveauet helt i top. Det er møg fedt at det er lykkedes i en grad så jeg fører, og jeg glæder mig til at gøre mit absolut yderste for at forsvare min samlede sejr. Planen er fortsat at tage det et løb ad gangen og se hvad det kan blive til," lyder det fra Nikoline Splittorff, der er på plads i Folgaria ved Trento i det nordlige Italien, sammen med resten af holdet.

De to andre danske seniorkvinder, der stiller op til denne tredje og sidste runde af CX80 MTBO World Cuppen, Cæcilie Christoffersen, OK Øst Birkerød, og Camilla Søgaard, Horsens OK, får lidt sværere ved at nå en topplacering samlet, med henholdsvis 179 point og en samlet 13. plads til Cæcilie, og 153 point og en samlet 18. plads til Camilla, inden de sidste to konkurrencer. Sidstnævnte har på trods af at hun kun har kørt tre ud af syv tællende løb, kun 100 point op til top-5. Begge ryttere kandiderer dog til en afdelingssejr på begge distancer, og ved sidste års afslutende runde blev de henholdsvis 1'er og 2'er på den sidste afdeling, hvor Camilla Søgaard udover at vinde den sidste konkurrence, vandt den samlede World Cup, mens Nikoline Splittorff blev nummer to. 

I juniorklassen er Gertrud Riis Madsen, Rold Skov OK, desværre ude med et brækket kraveben, og stiller ikke op i den sidste runde af World Cuppen eller U23-VM.

På herresiden er Morten Örnhagen, OK Snab, bedst placerede dansker på en samlet 23. plads, på trods af at han missede de første tre World Cup afdelinger til EM i foråret. Oliver Friis, Navet MTBO, er næstbedste danske herrerytter på en 36. plads samlet. Noah Tristan Hoffmann, Mariagerfjord OK, er nummer 63 samlet, mens Mikkel Brunstedt Nørgaard, OK Øst Birkerød, der ikke stiller op til denne sidste afdeling, er nummer 56. Kører Morten Örnhagen op til sit bedste, har han mulighed for at ende en del højere oppe i den samlede stilling, med kun lige over 100 point op til top-6. 

Se stillingen i den samlede World Cup her.

U23-VM
For de unge deltagere under 23, er World Cup runden også U23-VM, og her har Danmark to unge herrer med; Morten Örnhagen og Noah Tristan Hoffmann, der skal køre i U23-klassen på de to individuelle distancer. Der er dog tale om samme baner som World Cuppen og derfor tæller de unge rytteres resultat også i denne og i det samlede World Cup resultat. 

Team World Cup
På lørdag kører rytterne i Italien stafet, der tæller som sidste afdeling i Team World Cuppen, hvor landene har samlet point på stafetterne ved årets EM og VM, og i fællesskab, herrer og damer imellem, har bidraget til holdets placering. 

Danmark ligger på en delt 6. plads sammen med værtsnationen Italien, men med meget langt op til de førende nationer Finland, Tjekkiet og Schweiz. Den sidste stafet er en mixstafet, hvor der er maksimalt 20 point på spil, til det sejrende hold. 

Se stillingen i Team World Cuppen her.

Den sidste CX80 MTBO World Cup afdeling kan følges live via liveresultater, en simpel, men gratis streaming og GPS-tracking, på IOF Live.

Program for MTBO World Cup round 3
Torsdag 21. september
9.00 Første start mellemdistance
13.30 Blomsterceremoni 

Fredag 22. september
9.00 Første start langdistance
14.45 Blomsterceremoni

Lørdag 23. september 
10.00 Fællesstart mixstafet
15.00 Præmieoverrækkelse