Skip to main content

Favoritsejr og spændende opgør i DM Stafet

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

De danske mesterskaber i stafetorientering bød på favoritsejr og gentagelse af sidste års mesterskab for FIF Hillerøds tre landsholdsløbere i dameklassen. Nicoline Friberg Klysner fortalte om sin førstetur: "Jeg havde et fin stabilt løb - for givet den gas fra starten af og løber sammen med Malin - vi skifter lidt placering derude og får presset hinanden hele vejen rundt. En god oplevelse".  "Jeg har løbet svenske mesterskaber og har derfor ikke løbet de seneste danske løb, men dejligt at være tilbage og løbe med så dygtige klubkammerater" fortalte Annika Simonsen om sin anden tur, hvor hun var blevet usikker på, om hun havde klippet den rigtige post og derfor måtte løbe tilbage og kontrollere. "Jeg var lidt stresset i starten men fandt ro, og der var der tid til at løbe retur og tjekke, fordi Nicoline havde løbet så godt".  Sidsteturen blev løbet sikkert af formstærke Cecilie Friberg Klysner. "Det var luksus at blive sendt ud med et hul, så der var tid til at lave en lille krog. Men jeg vidste også, at de andre havde stærke sidsteture, så jeg pressede på og det gik relativt rent, så jeg er godt tilfreds".

D 21 DMS 2023

Podiet i D21

Bag FIF så det længe ud til at blive sølv til OK Snab Vejle, men ligeledes formstærke Agnes Nørgaard Kracht fra Tisvilde Hegn OK ville det anderledes. Agnes havde næsten indhentet Ida Agervig Kristiansson ved publikumspassagen og fastholdt et højt tempo og løb dagens bedste tid, mens Ida måske var påvirket af varmen, da hun med klar margin blev henvist til bronzepladsen. Før Agnes havde Ida Øbro og Amanda Falck Weber løbet, mens Malin Agervig Kristiansson og Eva Örnhagen Jørgensen løb de to første ture for OK SNAB. Malin kom først ind sammen med Nicoline, mens Annika skiftede et par minutter før Eva.

Magnus DMS 2023

Magnus jager Andreas ved publikumspassagen

På herrernes sidstetur var der spænding til det sidste. Magnus Dewett fra OK Snab blev sendt først ud med en margin på 1:20, men Andreas Bock Bjørnsen kom forbi og var lige foran ved passagen af stævnepladsen. Begge bommede imidlertid post  16, Andreas mere end Magnus - og så fik Magnus det afgørende hul. "Jeg løb alene indtil to poster før publikumspassagen", fortalte Magnus. "Så kom Andreas fra en anden gafling og jeg måtte presse på for at holde afstanden og jeg så ham ikke ved post 16, men ved post 18 så jeg at jeg var foran, så var det blot om at holde sammen på det til sidst". Bag de to løb Emil Øbro i dagens næstbedste tid Tisvilde Hegn OK ind til bronzemedaljen 1:20 bag sølvvinderne fra OK Pan. På første tur var Snab med Jeppe Edvardsen og Pan med Mads Skaug kommet ind umiddelbart efter strækvinderen, Oscar David Broman Jensen fra Allerød, som viste at han som junior fint kan begå sig på seniorniveau. Linus Agervig Kristiansson skaffede derefter Snab et omtalte hul til OK Pan med den tidligere landsholdsløber Søren Schwartz.

H 21 DMS 2023

H 21 medaljevinderne

Damejuniorklassen blev suverænt vundet af OK Pan. OK Pans hold bestod af Laura Kaldahl Hornbæk, Augusta Thorsen og Laura Bobach. I H 20 var det et tættere opgør, hvor Mads Christian Maarup fra Allerød til sidst trak det længste strå i opgøret med OK Pan Aarhus. Erik Grønborg Nielsen og Johannes Marager løb de to første ture for Allerød. 

Alle resultater fra DM stafet kan findes her.

 

Krævende DM Lang afholdes søndag

Efter en vel afviklet stafet, er deltagerne nu begyndt at stille ind på DM Lang i Rosenvoldskovene på Nordsiden af Vejle Fjord. I Seniorklasserne er løbet sidste afdeling af ranglisten, TRIMTEX Cup, mens det ligeledes er sidste afdeling af juniorranglisten, LØBEREN League.  Damesenior har en krævende bane på 11 km, mens herrebanen er 14,4 km lang. Med VM stævneleder Flemming Jørgensen som banelægger er der alle grunde til at vente vanskelige og krævende baner, selvom temperaturerne ser ud til at dale til 22-23 grader.

I H 21 må Søren Thrane Ødum atter påtage sig favoritværdigheden, men om det b liver med samme knusende margin som sidste år, må vi vente at se. Dameklassen bliver mest sandsynligt et opgør mellem Cecilie Friberg Klysner FIF og Agnes Nørgaard Kracht, Tisvilde Hegn OK, som også løb de bedste tider i DM stafet. Et wildcard her er Danmarks syvdobbelte verdensmester Maja Alm, OK HTF, der har to VM sølvmedaljer på lang distance fra 2017 og 2018. Maja er tildelt en tidlig starttid, hvilket næppe er en fordel. Maja er også selv i tvivl om træningen har været tilstrækkelig til en så lang og krævende bane.

Men det og meget andet, er vi klogere på efter morgendagens løb. Mere information kan findes her på DM Langs hjemmeside