Skip to main content

DM Stafet og Lang i spændende terræn

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Deltagerne i weekendens DM-weekend kan glæde sig til fantastisk sensommervejr med temperaturer omkring de 25 grader. Og med Odense OK og Svendborg OK som erfarne arrangører af DM Stafet i Brahetrolleborg lørdag og OK Snab som lige så rutineret arrangør i Rosenvoldskovene på søndag, er alt gjort klar til store oplevelser for deltagerne. På begge stævners hjemmeside kan man finde videoer, som viser den fine gennemløbelighed i de to skove.

Ved DM Stafet er banelægningen lagt i hænderne på Finn Mollerup og Klavs Madsen. Sidstnævnte er tidligere mangeårig landsholdsløber, landstræner mm, så der er god grund til at vente spændende baner. Deltagerne kan også glæde sig over, at arrangørerne har valgt den nye internationale standard for udlevering af kort, hvor anden og tredjeturs løbere får udleveret deres kort sammenrullet inden skiftet, så risikoen for at tage forkert kort reduceres.

IMG 1586

Vil FIF Hillerød atter få brug for champagne som her i 2022?

I seniorklasserne, hvor der kæmpes om officielle DIF-medaljer stiller sidste års mestre i dameklassen, FIF Hillerød med de samme tre landsholdsløbere, som sidste år løb sejren hjem. Nicoline F. Klysner, Annika Simonsen og Cecilie F. Klysner er endda tilmeldt i samme rækkefølge som sidste år. Tisvilde Hegn OKs sølvvindere fra 2022 stiller ligeledes med samme trio af landsholdsløbere: Amanda Falck Weber, Ida Øbro og Agnes Nørgaard Kracht. Hovedudfordrer er formentlig OK Snab, hvis Eva Ørnhagen Jørgensen er fuldt tilbage efter den skade, som holdt hende ude af DM Mellem for to uger siden. I givet fald er det landsholds-søster-duoen Ida og Margit Agervig Kristiansson, der er holdkammerater. OK Pan har igen verdensstjernen Andrine Benjaminsen på holdet. Her er det store spørgsmål om unge Marie Møller Nielsen og rutinerede Ida Schwartz Bobach kan sikre Andrine et tilstrækkeligt godt udgangspunkt til at kunne matche konkurrenterne.

 I herreklassen er Silkeborg OK forsvarende mester. Def har skiftet ud på to af de tre pladser, og det vil nok være en overraskelse, hvis, Elias Hinge Krogsgaard, Laurits Bidstup Møller og Giacomo Schmidt Frattari lykkes med at gentage triumfen. En række klubber stiller med stærke hold, måske med OK Pans førstehold med Mads Møller Skaug, Søren Schwartz og Andreas Bock Bjørnsen som lille favorit. Men også FIF Hillerød, OK Snab, OK Øst Birkerød og Tisvilde Hegn OK stiller med spændende hold, hvor det særligt for de to sidstnævnte vil være centralt, hvordan deres førstetursløber løser opgaven.

Knap 160 hold er tilmeldt DM stafet. Det er ikke helt så mange som i årene op til COVID-19 kom forbi, men tilstrækkeligt til at det bliver en spændende konkurrence at følge i langt de fleste af klasserne.

Mere information kan findes på DM stafets hjemmeside her