Skip to main content

Tre danske sølvmedaljer på mellem til WMOC

| Thomas Jensen | Nyheder

Det blev til tre danske sølvmedaljer på dagens mellemdistance, hvis man tæller Masha Semak med – og det gør vi.

Mellemdistancen blev afholdt i et terræn, der, med lidt god vilje, kunne minde lidt om noget man kan finde i Silkeborg. Så forudsætningerne for gode danske placeringer var der. Men der er også rigtig mange andre nationer, der er gode i denne terræntype, så selv de mindste fejl blev straffet hårdt.

Jack Skrydstrup og Inge Jørgensen forsvarede de danske farve på fornem vis, da de begge sikrede sig en sølvmedalje. Det var faktisk første gang Inge Jørgensen, der ellers har et utal af WMOC medaljer, lykkedes med at vinde en medalje på mellemdistancen.

Sølv til Inge Jørgensen
Inge Jørgensen fra Roskilde OK var tilbage hvor vi kender hende – i guldkampen. Inge løb et rigtig flot løb. Hun havde et par steder, hvor hun tøvede og var usikker, men hvor hun var på rette vej. Det kostede selvfølgelig lidt tid – men heller det end at bomme. I mål var der dog kun 17 sekunder, der skilte Inge fra svenske Maria Ehn og guldmedaljen. Men bestemt et løb Inge kan være rigtig godt tilfreds med – og en sikker sølvmedalje i W75.

Sølv til Jack Skrydstrup - igen
Jack Skrydstrup fra Kolding OK havde ikke den bedste dag på kvalifikationen i går – så han startede ud som 7. løber i klassen. Det stod dog hurtigt klart, da han kom i mål, at han havde løbet rigtig godt. Han var anden mand i mål og førte på dette tidspunkt med mere end 10 minutter.

Som konkurrencen skred frem kom flere og flere løber i mål med dårligere tid end Jack, og til sidst var der kun sidststartende Jon Tyldum fra Norge tilbage, der kunne true Jacks tid. Men nordmanden havde (desværre) en rigtig god dag, og løb guldet i hus med en margin på godt tre minutter ned til Jack. Men imponerende af Jack at han kunne sikre sig sin anden M85 sølvmedalje.

Sølv til Masha Semak – igen
Farum OK’s Masha Semak gjorde Jack Skrydstrup kunststykket efter og kunne også sikre sig sin anden sølvmedalje af to mulige ved disse mesterskaber.

Da fotografen havde en sen start, er det desværre ikke blevet til så mange billeder i dag. I stedet får I en ikke alt for skarp udgave af H50 banen - så man kan danne sig et indtryk af, hvilken type terræn vi blev udsat for i dag. 

Yderligere danske top 15-placeringer
Der var yderligere en række danskere, der fik løbet sig til topplaceringer:

M50 – nr. 4 – Thomas Greve Jensen, Tisvilde Hegn OK
M85 – nr. 5 – Jørgen Jensen, Helsingør SOK
M90 – nr. 5 – Svend Fladberg, Køge OK
W55 – nr. 9 – Anne Maarup, Allerød OK
W65 – nr. 10 – Hanne Birke, Kolding OK
M55 – nr. 11 – Tim Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
W60 – nr. 13 – Birgitte Birck Frederiksen, Allerød OK
M70 – nr. 14 – Leif E. Larsen, Tisvilde Hegn OK
W80 – nr. 14 – Inger Jensen, FSK Orientering

Du kan se alle resultaterne fra dagens mellemdistance finale her.

Nu er der kun et løb tilbage på programmet. Det er finalen på langdistancen på fredag. Her venter der løberne et klassisk slovakisk karst terræn med kæmpe lavninger og udfordrende vejvalgsorientering. Du kan følge konkurrencen her