Hård skovkvalifikation til WMOC

| Thomas Jensen | Nyheder

Dagens opgave til WMOC stod på kvalifikation til skovdistancerne. Der var skruet en tak op for temperaturen, så den var oppe at kysse de 30 grader inden de sidste løbere var i mål. Så det blev en barsk tur i de slovenske bakker.

Den dynamiske trio Maria Douglas, Anne Maarup og Birgitte Birck Frederiksen løb sig alle sikkert i a-finalen med placeringer som nr. hhv 12, 10 og 8 i hver deres heat.

Skoven gav mange løbere store udfordringer. Der var en del små stier på kortet, der var vanskelige at se i terrænet, og da der samtidig hurtigt kom nye spor, der hvor der havde været mange løbere, gav det en del o-tekniske udfordringer. Samtidig var en del områder ret diffuse, så selv når det så forholdsvis enkelt ud, var det ikke helt så simpelt. Det betød også, at der var en del danskere, der normalt ville løbe sig i a-finalen, der desværre ikke klarede cuttet.

Søren Maarup kæmpede en hård kamp mod bakker og varme, men han klarede ikke cuttet til a-finalen, så nu skal han finde de hurtige ben og den skarpe hjerne frem til mellemdistancen, og se om han kan løbe sig i top 10 i b-finalen, hvilket vil give forfremmelse til a-finalen på langdistancen.

Ole Gadsbølle giver fuld gas i opløbet. Han sluttede på en flot placering som nr. 23, hvilket lige præcis ikke rakte til en a-finale. Men han må være blandt favoritterne på b-finalen i morgen.

Onsdag skal der løbes mellemdistance finale. Her har de der ikke klarede sig i a-finalen mulighed for at løbe sig op i a-finalen på den lange distance – men dem der løber a-finale risikere til gengæld også at blive degraderet til b-finalen, hvis de bliver blandt de sidste på mellemdistancen.

Jesper Fenger Grøn var en tur uden for kortet - men han fandt heldigvis ind igen tids nok til at sikre sig en sikker plads i a-finalen midt i feltet.