Skip to main content

Tre danske medaljer til WMOC sprint

| Thomas Jensen | Nyheder

Jack Skrydstrup løb en flot sølvmedalje i hus på sprinten.

Det blev til tre danske medaljer på dagens sprintfinale – og enkelte andre fine resultater. Det er en lidt mindre medaljehøst, end vi er vant til, men et par af vores største medaljefavoritter havde fejlklip - og det ellers så sikre medaljekort, Inge Jørgensen, kom til at løbe lidt hurtigere end orienteringen kunne følge med. 

Sprinten blev afholdt downtown Kos̆ice med afslutning i en park. Orienteringen var lidt til den lette side. Der var ikke så mange komplicerede vejvalgsstræk – og da arrangørerne ikke fik tilladelse til, at vi måtte løbe på græsset, blev afslutningen begrænset til stiløb.Så det var afgørende at holde rigtig høj fart – og det blev da også til tætte afgørelser i mange klasser.

Sølv til Jack Skrydstrup
I H85 fulgte Jack Skrydstrup fra Kolding OK fint op på sin kvalifikation fra i går, og løb en flot sølvmedalje i hus, med 53 sekunder op til den svenske vinder Roland Karlsson. I samme klasse blev Jørgen Jensen fra Helsingør SOK nr. 5. Han var ellers med i kampen om bronzen, men en større fejl i parken til sidst betød, at han forpassede denne chance.

Masha Semak på præmieskamlen i den flotte Farum OK dragt

Sølv til Masha Semak
I D35 løb Masha Semak fra Farum OK sig til en flot sølvmedalje – 44 sekunder fra guldet. Ret beset stiller Masha op for Ukraine, hvor hun har sit statsborgerskab, men hun har boet i Danmark i så lang tid, at hun, i hvert fald i denne artikels forfatters optik, er så dansk som man kan blive - ikke kun når hun vinder medaljer. 

Bronze til Thomas Greve Jensen
Den sidste danske medalje gik til denne artikels forfatter i H50. Jeg løb et teknisk rigtig godt løb, på en ikke særlig udfordrende bane – men var ikke hurtig nok til at slås med om den øverste plads på podiet. I mål var jeg 15 sekunder efter svenske Johan Petterson, der vandt med blot et sekund foran spanske Perez Joaquin Gonzalez.

Denne artikels forfatter i aktion på kvalifikationen i går.(Foto: Iben Maag) 

Top 10 placeringer
Ud over medaljetagere var der fire danskere, der løb sig i top 10:

M70-nr. 4: Leif E. Larsen, Tisvilde Hegn OK
M85-nr. 5: Jørgen Jensen, Helsingør SOK
W65-nr. 6: Hanne Birke, Kolding OK
W75-nr. 9: Inge Jørgensen, Roskilde OK

Janne Brunstedt fra Roskilde OK og Keld Johnsen fra Tisvilde Hegn OK løb begge i mål i top-3 tider, med de klippede desværre begge forkert, så det blev ikke til nogen medalje i denne omgang. Men mon ikke det betyder, at de er ekstra opsat på at gøre det godt på skovdistancerne.

Mandag er der hviledag, før det tirsdag går løs med kvalifikation til skovdistancerne.

Dagens resultater finder du her

Liveresultater fra tirsdagens kvalifikation kommer til at ligge her.