Skip to main content

WMOC i Kos̆ice

| Thomas Jensen | Nyheder

En af dagens 5 danske heatvindere på sprint kvalifikationen til WMOC Leif E. Larsen viser verdensmestertrøjen frem, der viser at det ikke er første gang.

For tre år siden måtte Slovakiet aflyse Veteran-VM i Kos̆ice på grund af Corona. Men nu er det blevet tid til det længe ventede mesterskab på slovakisk jord. Traditionen tro stiller Danmark med ganske mange løbere til start. I alt er der 48 tilmeldte fra Danmark fordelt på de mange alders- og kønsklasser.

Reglerne
Dagens opgave var kvalifikation på sprintdistancen. Reglerne for kvalifikation er lidt komplicerede – men sådan groft sat op, så går der 80 til a-finalen, hvis der er mere en 160 deltagere i klassen, er der mellem 20 og 160, går halvdelen til a-finalen, er der under 20 går alle til a-finalen. I finalen starter hurtigste løbere fra kvalifikationen sidst – men det er kun tiden i finalen, der tæller i mesterskabskampen.

Selve løbet
Dagens kvalifikation blev afvikle på Teknisk Universitet Kos̆ices område. Det var et typisk universitetsområde, hvor orienteringen i store træk gik ud på, at gennemskue hvilken vej rundt om bygningerne og de til lejligheden oprettede kunstige hegn, der var hurtigst. Der var nogle få vejvalg, hvor man skulle holde tungen lige i munden, men ellers var orienteringen forholdsvis simpel. 

Mange danskere i a-finalen
Danmark har en god tradition for at sende mange til a-finalen på sprinten. I år var ingen undtagelse. Jeg har ikke tal på antal a-finale pladser, men det er i hvert fald over halvdelen af danskerne, der har klaret cuttet i dag og således stadig med i kampen om medaljer.

Det blev sågar til nogle danske heatsejre. I W65 vandt Hanne Birke fra Kolding OK sit heat, mens Inge Jørgensen fra Roskilde OK tog en sikker heatsejr i W75. Hos herrerne var der også en heatsejr til Roskilde OK, da Janne Brunstedt fejrede sin oprykning til M75 ved at vinde med over et minut – og det var vel at mærke også over et minut hurtigere en vinderne i de øvrige M75 heats. I M70 vandt Leif E. Larsen fra Tisvilde Hegn OK sit heat, mens Jack Skrydstrup fra Kolding OK sikrede dagens sidste danske heatsejr i M85.

Sprintfinalen
Søndag er det så tid til finalen. Løbet afvikles i den gamle bydel af Kos̆ice. Byen har ikke været lukket, så man har frit kunne gå rundt og gøre sig bekendt med byen. Det har dog ikke været tilladt at løbe med kort i byen – eller at lave vejvalgstest. Arrangørerne har dog sikret sig, at der stadig vil være lidt overraskelser, da de både anvender kunstige hegn, og da de har fået lov til at komme i en del private baggårde, der normalt er lukkede.

Sprintfinalen kan du følge her

Dagens resultater fra kvalifikationen finder du her