Skip to main content

World Cup Mellemdistance - Miri nr. 18 - opdateret med starttider søndag

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Helt som ventet blev dagens mellemdistance i det legendariske tjekkiske sandstensterræn en spændende og krævende affære. Banerne forløb i et ganske lille område, hvor deltagerne lærte en bestemt sandstensbeklædt høj rigtigt godt at kende før de løb ned til arenaen på en idyllisk eng, hvor de kunne få læ fra dagsregnen i området.

Miri Thrane Ødum leverede en flot indsats og endte på en 18. plads små 6 minutter efter Tove Alexandersson, der sikrede Sverige endnu en sejr. Foran Miri var alene deltagere fra de store nationer Sverige, Finland, Norge, Tjekkiet og Schweiz, hvilket bekræfter Miris position blandt løbere fra de store nationer. "Miris 18 plads er glimrende", fortalte landstræner Jeppe Ruud "og hun tager en god portion med videre i de samlede World Cup".

Miri WCup 2 2023 Mellem

Miri i opløbet

Miri selv fortæller dette om sit løb: "Det var et helt OK løb og super fedt at være i sandstenene igen. Det var et fantastisk terræn og et godt kort, så orienteringen var egentlig ret lige til, selvom det ser vildt ud på kortet. Både sigtbarhed og løbbarhed er god, så det er mest beslutningerne, der er udfordringen her - gennemførelsen er rimeligt straightforward så længe man ved, hvor man er… Jeg var syg efter VM og har ikke trænet så meget, så fysikken var tvivlsom, så jeg har haft svært ved at vide, hvilke ambitioner, jeg skulle have for denne World Cup. Teknisk sætter jeg det rigtigt godt sammen i store partier, men på de to lidt længere stræk til post 2 og 16 taber jeg tid på både vejvalg og gennemførsel. Jeg har på nuværende tidspunkt ikke set det igennem endnu, så der er måske andet beslutningsmæssigt at se på, men gennemførelsen på resten af banen sidder godt og jeg har god kontrol og er offensiv samtidigt Mine tidstab på 1,5 til 2 minutter betyder en del placeringsmæssigt, men ud fra forberedelserne og at jeg var i tvivl om jeg overhovedet skulle tage med, er det et godkendt løb i dag."

Agnes Nørgaard Kracht var med helt i toppen da hun kom i mål og kan være fint tilfreds med placeringen som nr. 33 omkring to minutter bag Miri. Yderligere to minutter bag Agnes viste Ida Agervig Kristiansson på 48. pladsen, at hun også kan levere i skoven. Øvrige danske placeringer var Hedvig Valbjørn Gydesen som nr. 53, Annika Simonsen som nr. 58, Lotte Markussen som nr. 67, Amanda Falck Weber som nr. 70 og Ida Øbro som nr. 78 af de 125 gennemførende.

Agnes WCup 2 2023 Mellem

Agnes på de sidste meter

"Et glimrende resultat af Jeppe (Edvardsen, red.), opsummerede Jeppe Ruud videre efter løbet, . "Han havde sin første træning i terræntypen i går og han holdt rigtigt godt sammen på løbet. Set i det lys er en placering som nr. 71 rigtigt flot.". 32 sekunder efter Jeppe sluttede Rasmus Møller Jess som nr. 75 og halvandet minut derefter blev Laurits Bidstrup Møller 80. Jacob Steinthal startede forrygende, men faldt siden tilbage til placeringen som 82 lige efter Laurits. Emil Øbro var tilfreds med den tekniske gennemførelse af sit løb, men måtte sande, at fysikken ikke  var til mere end en placering som nr. 92. Asbjørn Kaltoft startede flot, men nogle tidstab derefter bragte ham til en slutplacering som nr. 95. I toppen leverede bronzemedaljevinderen fra VM, Jannis Bonek fra Østrig endnu en kongepræstation og vandt - måske lidt overraskende - den første World Cup sejr til Østrig i mands minde.

Rasmus WCup 2 2023 Mellem

Rasmus på vej mod mål

"Vi kunne godt have håbet på lidt bedre placeringer i dag og lidt mindre afstand til toppen", vurderede Jeppe Ruud. Jeppe pointerede dog, at han på daværende tidspunkt endnu ikke havde talt med løberne, da han netop var kommet retur fra karantæneområdet, så han kendte ikke deres egne vurderinger af deres løb. Løberne var på grund af  regnvejret helt forståeligt taget hurtigt retur til indkvarteringen for at blive klar til morgendagens løb.

Søndag venter den afsluttende langdistance, hvor herrerne kan se frem til en lille km stigning, mens kvinderne kan "nøjes" med 720 meter. Det bliver med andre ord en fysisk - og helt givet også teknisk oplevelse ud over det sædvanlige. Som Jeppe Ruud pointerede: "De har gemt på dette terræn i tre år (fordi det skulle have været brugt til Euromeeting, som blev aflyst på grund af COVID-19) og har sikkert glædet sig til at vise det frem til os. Og løberne giver udtryk for, at det er sjovt at løbe i terrænet, men at det er krævende at finde de rette vejvalg".

Starttiderne for de danske løbere i søndagens langdistance er som vist nedenfor. De sene starttider for Amanda og Lotte skyldes, at startlisten for damer er delt i to, da den ellers ikke kunne indpasses i det tidsrum, hvor TV-transmissionen vises:

Damer

Hedvig Valbjørn Gydesen 09:05

Ida Øbro 09:11

Malin Agervig Kristiansson 09:33

Ida Agervig Kristiansson 09:51

Agnes Nørgaard Kracht 09:55

Annika Simonsen 10:13

Amanda Falck Weber 13:24

Lotte Markussen 13:52

Herrer

Jeppe Edvardsen 09:52

Asbjørn Kaltoft 10:12

Laurits Bidstrup Møller 10:28

Jacob Steinthal 10:50

Emil Øbro 10:54

Rasmus Møller Jess 11:32

Live streaming kan som altid følges via denne adresse. Ligesom lørdag starter livesendingen fra løbet først kl. 11:00.