Skip to main content

Sprintstafet - stolpe ud.

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Der var meget at glæde sig over ved dagens sprintstafet ved World Cup i Ceska Lipa i Tjekkiet. Men desværre overså Ida Agervig Kristiansson en post, så det danske førstehold blev diskvalificeret. Det var ellers blevet til en godkendt 7. plads i den krævende stafet. Før Idas sidste tur løb først Danmarks ultimative førstetursspecialist, Hedvig Valbjørn Gydesen, atter en virkeligt flot tur og skiftede som nr. 6 af alle hold et lille minut efter det førende svenske hold. "Det var dejligt atter at lykkes på en første tur. I går var jeg presset af flere gange at have en løber med løbende kamera lige i ryggen", fortalte Hedvig, "men det var dejligt at opleve at jeg atter kunne præstere på en første tur. Nu glæder jeg mig til at nyde mellem- og langdistancen før forberedelsen mod EM i Italien fortsætter", sluttede Hedvig.

På anden tur havde Andreas Bock Bjørnsen noget at revanchere fra i går og han startede i et flot tempo. Måske tog han ikke det optimale vejvalg på det første lange stræk, men derefter gik det virkeligt stærkt, så Andreas løb sig op gennem feltet til en forrygende sluttelig skifteplacering som nr. 3.

Andreas skift til Jeppe

Andreas Bock Bjørnsen skifter til Jeppe Edvardsen

Desværre var Søren Thrane Ødum ikke blevet sin sygdom kvit og han bliver heller ikke klar til at løbe i weekenden, så han må rejse hjem fredag uden at have haft mulighed for at løbe. Det betød, at Jeppe Edvardsen blev sat ind på førsteholdet i sidste øjeblik. "Jeg synes egentlig det gik fint og det var ikke sådan, at de bare løb forbi, men jeg kunne bare mærke, hvordan elastikken blev længere", fortalte Jeppe om oplevelsen ved at løbe med de ekstremt stærke internationale topnavne på andenturen. Jeppe tabte således nogle placeringer, men kunne være rigtigt tilfreds med kun at tabe 45 sekunder til de førende suveræne Schweizere før han skiftede til Ida. Ida havde ud over den ærgerlige fejl heller ikke den bedste dag, men gårsdagens flotte podieplacering, kan ingen tage fra hende.

Nu blev det i stedet det danske andethold, som blev bedste danske hold på 12. pladsen. Nationerne må stille med op til 4 hold i stafetten, så blandt alle hold blev Danmarks andethold nr.  19, men det officielle resultat blandt nationerne blev altså nr. 12.

På andetholdets førstetur var Malin Agervig Kristiansson 35 sekunder efter Hedvig i skiftet, så en ny flot præstation af Malin. Derefter leverede Jacob Steinthal en ny imponerende stafettur, da han blot var et halvt minut langsommere end schweiziske Joey Hadorn i spidsen af løbet og han holdt placeringen som nr. 19 blandt alle hold. På tredje tur var Emil Øbro blot 25 sekunder fra Jacobs tid, så han kan også være rigtigt tilfreds med sit løb. På sidste tur løb Miri Thrane Ødum blot små 40 sekunder langsommere end Elena Roos, som løb Schweiz til sejren.

Miri i mål

Miri Thrane Ødum sikrer Danmark en 12. plads i nationskonkurrencen

Elena Roos var dog 50  sekunder langsommere end Teresa Janosikova, der til tilskuernes ellevilde jubel løb det tjekkiske hold ind til andenpladsen efter de havde skiftet som nr. 30 på 1. tur over to minutter efter Sverige, som Sara Hagström på det tidspunkt havde bragt i føring. Sverige måtte stille op uden Tove Alexandersson og sidste tures opgaven blev for hård for Emma Bjessmo, der løb Sverige ind til tredjepladsen, 7 sekunder efter de glade hjemmebanefavoritter.

Terezaa i opløb

Tereza Janosikova løber andenpladsen hjem til arrangørlandet.

"Vi er tilfredse med mange gode præstationer i dag", fortalte landstræner Jeppe Ruud. "Det er rigtigt flot at vi kan ligge nr. 3 efter to ture og så har vi jo ud over Søren, som ikke kunne løbe i dag, Jakob Edsen hjemme, så vi ser lyst på resten af sæsonen." EM afholdes på sprintdistancer i Norditalien i starten af oktober. Her er der mulighed for at nyde behagelige sensommertemperaturer ved Gardasøen, løbe publikumsløb og følge med i konkurrencerne. En kuriositet er, at alle holdene indkvarteres i et camping- og hytteområde i Peschiera ved søens bred. En by som fornyligt blev berømt på grund af et heftigt haglvejr. Der skulle dog ikke være grund til at frygte tilsvarende vejr ved EM.

Fredag er der hviledag i World Cup i Tjekkiet og derefter fortsætter World Cup løbene med mellemdistance lørdag og langdistance søndag i de fantastiske, men også stenhårdt kuperede sandstensterræner, som det nordlige Tjekkiet er kendt for. Billedet nedenfor er dog ikke fra løbsområdet, men giver en idé om, hvordan sandstensklipper kan se ud. Da Søren Thrane Ødum som skrevet ikke læber, erstattes han af Jeppe Edvardsen på Mellem og Laurits Bidstrup Møller på lang distance.

Sandsten i Tjekkiet

Sandstensklipper i det nordlige Tjekkiet.

Som altid kan løbene følges på IOFs liveenter her. Første start på lørdagens mellemdistance bliver omkring kl. 08:30 og første start på søndagens mellemdistance bliver ligeledes omkring kl. 08:30. Begge dage starter IOFs live streaming kl. 11:00.