Skip to main content

Asbjørn Kaltoft slog til på langdistance - fornem 21. plads til Agnes

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Orientering på langdistance kan være et episk drama. Deltagerne kan se tilbage på dagens World Cup løb som en af de sjældne kombinationer af enestående naturoplevelse, fysisk, teknisk og mental udfordring i et vejr, hvor de fleste ville bruge til indendørs sysler, som kun kan lade sig gøre i få helt unikke naturområder. De tjekkiske sandstensterræner er netop sådan et naturområde og dagens deltagere vil kunne se tilbage på deres oplevelser i dagens løb i lang tid fremover.

I herreklassen sad førsteårssenior Asbjørn Kaltoft over en time i "leaders chair" efter et virkeligt flot løb, som til sidst sikrede ham et rigtigt flot 30. placering, blot 14 minutter efter vinderen, der ligesom ved VM i samme terræntype i 2021 var Kasper Harlem Fosser fra Norge. "Det var et rigtigt godt løb og jer er rigtigt godt tilfreds", fortalte en meget tilfreds Asbjørn efter løbet. "Jeg havde ret gode ben og kunne trykke på hele vejen. Det var nogle rigtigt tricky vejvalgsstræk, så jeg aner faktisk ikke, hvordan de vejvalg, jeg har taget, har været".

Asbjørn WC2 Lang 2023

Asbjørn i opløbet

Blot 1:40 efter Asbjørn, leverede Jacob Steinthal ligeledes en super præstation som nr. 34. "Jeg  synes det var et fedt løb i dag. Jeg kom af sted uden at få lavet sådan rigtige fejl rent teknisk, men jeg tager sikkert nogle dårlige vejvalg uden rigtigt at føle det derude - det er rigtigt svært at se, hvilke vejvalg som er de bedste og vide hvad man skal gøre på nogle af strækkene hernede, så jeg må hjem og se på hvor jeg har tabt tid. Jeg havde ikke det bedste oplæg til løbet - har æret lidt syg i perioden op til - jeg har haft nogle lidt dårlige løb hernede, så det er virkeligt fedt at slutte denne World Cup runde af på denne måde."

Jacob WC2 Lang 2023

Jacob giver alt til sidst

Laurits Bidstrup Møller erobrede i dag 78. Pladsen, mens Rasmus Møller Jess blev nr. 81. Jeppe Edvardsen var i dag lidt længere bagud og sluttede som nr. 90. Emil Øbro sluttede som nr. 113.

I dameklassen havde Agnes Nørgaard Kracht også en velfortjent tid i førerstolen efter et virkeligt vel gennemført løb. Agnes endte på en rigtigt flot 21. plads blot 9 minutter efter tredjepladsen. Yderligere knap ti minutter minutter foran vandt Tove Alexandersson endnu en sejr foran Simona Aebersold fra Schweiz. "Et meget fint løb, men man blev lidt i tvivl om vejvalg hele vejen, egentlig. Men vi havde talt om, at vi skulle tage et vejvalg og så holde os til det - og så leve med de forstyrrende tanker om, at det måske ikke var det bedste. Jeg lykkedes godt med at holde mig løbende og tage posterne. Jeg lykkedes med at gribe nogle små fejl før de blev store, så ja, jeg er godt tilfreds", fortalte Agnes.

Agnes WC2 Lang 2023

Agnes heppes til mål af danske tilskuere

Annika Simonsen kunne i dag glæde sig over en rigtigt fin præstation efter hun var skuffet efter mellemdistancen. Halvandet minut bag Agnes blev det til en 30. plads. "I går fik jeg ret mange tæsk i terrænet, så jeg havde egentlig ret dårlig selvtillid inden jeg startede ud i dag, så jeg taber ret meget i starten. Det ærgrer mig nu, at jeg ikke troede mere på det, men jeg får samlet godt op på det og fået en god afslutning. Jeg laver lidt småfejl undervejs, men sådan er det. Nu er der et års træning frem til næste skovdistance (i World Cup, red.).

Annika på mållijnen WC2 Lang 2023

Annika på vej i mål

Malin Agervig Kristiansson blev nr. 33, 7 sekunder foran søster Ida efter 98 minutters løb. Malin fortæller, at hun havde et OK løb - lavede en fejl og fik ellers sat en god langdistance sammen. Jeg synes det er længe siden jeg har sat en god skovdistance sammen, så jeg er egentlig ret tilfreds". Ida fortæller om sit løb: "Jeg har lavet et stabilt løb og ikke lavet de store fejl, men så tror jeg at jeg taber op mod tre minutter til sidst. Jeg ved ikke om jeg var for træt, men jeg får ikke gennemført det lange vejvalg til post 18 særligt godt. Og så laver jeg et rigtigt træls bom til næstsidste posten, hvor jeg tror vi har det samme styp som i går, men det har vi ikke og så løber jeg lige forbi posten og jeg kan simpelt hen ikke komme op igen, fordi det er så mudret (og stejlt, red.), så der taber jeg også ret meget tid. Men overordnet, så føler jeg at jeg kommer nærmere og nærmere, selvom det ikke helt er de resultater, som jeg havde håbet på."  Ida Øbro var også med helt i toppen, da hun kom i mål og endte på en godkendt 43. plads, mens Hedvig Valbjørn Gydesen i dag blev nr. 61.

Malin WC2 Lang 2023

Malin på de sidste meter

Som nævnt i optakten, havde Amanda Falck Weber og Lotte Markussensene starttider efter den såkaldt røde startgruppe med de formodet bedste løbere var afviklet. Det var spændende at se, om det var en fordel eller ulempe at have nogle af de uundgåelige spor at løbe i - når det er fugtigt vejr og skrænterne er stejle, så kommer der spor i denne type terræn.  Amanda, der sluttede som nr. 57, fortalt at der da var nogle spor ind til nogle af posterne, men hun vurderede det nok var mindre end i går, fordi løberne i dag tog mange flere forskellige vejvalg og man løb en stor del af banen på stier. Endelig sluttede sidst startende Lotte Markussen som nr. 73. Alle resultater kan ses her

Ida WC2 Lang 2023

Ida i indløbet mod mål

Efter de fire løbsdage, opsummerer landstræner Jeppe Ruud ugen således: "Vi har en bedre dag i dag og er særligt glade for, at Asbjørn og Jacob banker gevaldigt på til det gode selskab. For hele holdet var det målet at gå mere offensivt til værks. I går blev der lavet ret få fejl, men selv uden fejl havde det ikke rakt særligt langt, så i dag skulle der trykkes lidt mere på - og det lykkedes godt for nogen - og det var fedt"

World Cuppens fire forrygende afdelinger er således nu slut og de unge tjekkiske arrangører kan sætte hak ved endnu et flot gennemført stævne. Deltagerne ved Junior-VM i 2024 og EYOC i 2025 kan glæde sig - de afholdes også i Tjekkiet - dog ikke i sandstensområdet. De danske og internationale topløbere sætter nu fuldt fokus på sprint, idet EM på sprintdistancer afholdes i Italien i starten af oktober og de første World Cup afdelinger i 2024 er også sprint på vejen mod VM 2024, der er et sprint-VM ligesom 2022 i Danmark - i 2024 i Edinburgh i Skotland. Næste skridt på den vej bliver når de første danske mesterskaber i Knock Out Sprint afholdes i Hillerød sidst i august. Vi glæder os til at se et talstærkt deltager- og tilskuerfelt. Løbet afholdes dagen efter DM Mellem i Gribskov Nord - ligeledes med FIF Hillerød som arrangør.