Skip to main content

WOC 2023: Danmark nummer 6 på stafetten

| Camilla Bevensee | Nyheder

På endnu en brændende varm dag i Flims Laax, stillede terræn og baner store krav til løberne, der kæmpede sig igennem VM's sidste dag.

De danske damer løb sig til en flot 6. plads i damestafetten, hvor Cecilie Friberg Klysner lagde godt ud med en stabil præstation på førsteturen. Hun skiftede til Line Cederberg som nummer 9, lidt mere end tre minutter efter de førende.

På andenturen løb Line Cederberg også en god, stabil tur og kunne skifte til sidstetur Miri Thrane Ødum som nummer 10, lidt mere end 10 minutter efter Sverige, der førte stafetten og endte med at vinde den suverænt. 

På sidsteturen løb Miri Thrane Ødum en fantastisk tur, og hun kunne tage det danske damehold ind til en flot 6. plads.

"Det tror jeg de kan være godt tilfredse med. Vi var egentlig godt med i starten, men Cecilie tabte tid på et vejvalg til sidst og så fik Line det rigtigt hårdt derude. Line har haft en svær optakt, med sygdom i flere omgange, og at hun stillede til start i dag, var en præstation. Miri løb en fantastisk sidstetur og får rettet op på nogle af de fejl, hun har lavet på de individuelle løb. Selvom hun tabte spurten til Tjekkiet, kan pigerne være godt tilfredse med 6. pladsen," lød det fra Tue Lassen efter stafetten.

På herrestafetten tog Marius Thrane Ødums kollaps til sidst på andenturen forståeligt fokus, og det vigtigste er at han er stabiliseret og bragt til observation på hospitalet i Chur.

Dameholdet vidste ikke hvad der var sket med Marius på herrestafetten, der blev løbet inden damestafetten, og kunne løbe uden at være påvirket af det der skete med Marius. 

På førsteturen løb Jacob Steinthal, der var trådt ind på holdet lørdag aften, hvor Søren Thrane Ødum måtte trække sig grundet sygdom, en fantastisk tur. Han gav sig alt hvad han kunne og skiftede som nummer 6, mindre end et minut efter de første. Jacob måtte forbi samaritterne efter målgang, men han kom hurtigt på benene igen. 

På sidsteturen måtte Björn Cederberg se forfærdet til, mens Marius kæmpede sig i mål, først kravlende og til sidst på en båre, hvorfra han sendte Björn afsted på sidsteturen. Björn kæmpede godt rundt og tog holdet i mål til en 14. plads.

"Jeg ved ikke hvor meget jer derhjemme har fulgt med på Tv, og om I har set de forfærdelige billeder af Marius der kollapsede fuldstændigt til sidst og ikke kunne komme over målstregen. Vi stod også her og kunne følge med i det, uden at kunne gøre noget, fordi vi ikke måtte. Det er noget af det værste jeg har oplevet," lød det fra Tue Lassen efter stafetten.

"Jacob løber en fantastisk tur, efter han kom ind som reserve i går aftes, fordi Søren og kollapsede og kastede op på grund af dehydrering. Han løser opgaven super godt, men tager sig også fuldstændigt ud og må hentes væk fra mållinjen på en båre. Vi er lidt bekymrede for om vi har noget sygdom i truppen nu her, i forhold til at de bliver så dehydrerede. Vi kan ikke ellers forklare at det sker på samme tid. Vi synes vi har været gode med restitution og væske, og alle de tiltag," fortsatte landstræneren.

"Det må have været forfærdeligt for Björn at løbe afsted, efter at have set Marius kæmpe på den måde. Men han kommer rundt og tager holdet ind til en 14. plads. Det er underordnet hvad placeringen blev. Det var virkelig tungt. Pigerne vidste ikke hvor alvorligt det var, da de løb. De vidste godt at Marius havde været træt til sidst, men de kendte ikke omfanget af det. Det tror jeg var rigtigt godt. De ved det nu og er ligesom resten af truppen, meget påvirket af det. Det vigtigste er at han er stabil og i gode hænder på sygehuset nu, og så håber vi selvfølgelig at han kommer sig hurtigt igen," sluttede landstræner Tue Lassen af. 

Du kan se alle resultater, kort og GPS-tracking på IOF Live