Skip to main content

WOC 2023: Mellemdistance optakt

| Camilla Bevensee | Nyheder

Efter en lidt ærgerlig dansk dag, resultatmæssigt, på torsdagens langdistance, har de danske løbere nu restitueret, og dem der har løbet hele programmet er klar til at give den gas igen. De tre løbere, der ikke løb langdistancen; Marius Thrane Ødum, Nicoline Friberg Klysner og Björn Cederberg, er selvfølgelig også er klar til at give den gas på finalen i morgen, hvor alle seks danskere er videre til, efter kvalifikationen onsdag.

Landstræner Tue Lassen ser frem til en ny chance for gode danske præstationer på lørdagens mellemdistance finale.

"Der er en hviledag i morgen, hvor nogle skal fordøje nogle skuffelser og så er der andre, der ikke har været i aktion i dag, som venter spændt derhjemme og skal ud og vise hvad de kan lørdag. Vi har seks videre, så det er virkelig spændende og der er mange der har chancen," lød det fra Tue Lassen efter gårsdagens langdistance, hvor det bedste danske resultat blev en 13. plads til Søren Thrane Ødum

"Det bliver spændende at se, hvad det bliver for noget terræn. Der er lidt forskellige muligheder og vi ved ikke hundrede procent hvordan det bliver, men vi har trænet i mange forskellige af de her terræntyper. Jeg tror også vi står bedre rustet fysisk og teknisk til den udfordring, der venter både lørdag og søndag, så det glæder vi os til at se," fortsatte landstræneren efter løbet torsdag.

Tidligere på ugen så landstræner Jeppe Ruud frem mod de enkelte distancer, og du kan her læse hans tanker om mellemdistance finalen, der venter løberne i morgen:

”Det bliver på mange måder ligesom kvalifikationen, med blandet terræn og enormt mange små detaljer på kortet man skal have styr på. Kilometertiderne har været meget langsommere i det terræn vi har trænet i, så vi regner med at bunden er bedre at løbe i. Igen bliver det en meget teknisk krævende opgave. Formen er mere standard i forhold til en mellemdistance, end langdistancen var i forhold til en klassisk langdsitance.

Vi ved at der er et område øst for arenaen som nok bliver brugt, som er lidt mere simpelt, men der er meget få stier, meget detaljerede kurver, meget høje styb, og kommer du forkert rundt om en lille bitte høj, kan det koste mange sekunder og halve minutter. Man taber hurtigt tid, selvom man ikke bommer, så det handler om at få taget stoppene i tide og være på forkant.”

Detaljer om løbet
Damer: 4.8km, 180m stigning, 19 poster
- Forventet vindertid 34 minutter.

Herrer: 5.9km, 220m stigning, 22 poster
- Forventet vindertid 34 minutter.

Første start damer: kl. 10.33
Første start herrer: kl. 12.15

Se de danske starttider til VM mellemdistance finalen i morgen her:

Damer
11.23 Nicoline Friberg Klysner
11.49 Miri Thrane Ødum
12.15 Cecilie Friberg Klysner

Herrer
13.10 Björn Cederberg 
13.46 Søren Thrane Ødum
13.50 Marius Thrane Ødum

Følg med i mellemdistancen til VM i orienteringsløb 2023

Få den danske vinkel på langdistancen til VM via vores WOC 2023 side her: WOC 2023 - den danske vinkel (do-f.dk)

Du får det bedste, nære indhold, via Dansk Orienterings sociale medier, hvor mesterskabet dækkes live i stories, der lægges videoer op med interviews og highlights, og du kan følge med i alle de danske løberes resultater og reaktioner:
Dansk Orientering på Instagram
Dansk Orienterings-Forbund på Facebook 

Følg med i alle resultater på mellemdistance finalen til WOC 2023 via IOF Live, hvor du også kan finde livesendingen, der starter kl. 11.35. 

SVT sender live fra kl. 11.35-15.00.