Skip to main content

WOC 2023: Langdistance optakt

| Camilla Bevensee | Nyheder

Efter en succesfuld mellemdistance kvalifikation, venter der en helt anden opgave for de danske langdistanceløbere, der i morgen skal ud og prøve sig af i det ekstreme terræn, under ekstreme forhold, med start i 2000 meters højde, og hhv. 510 m stigning på 11,0 km for damerne og 680 m stigning på 14,0 km for herrerne. 

En af dem, der skal konkurrere allerede igen i morgen, er Søren Thrane Ødum, der gik sikkert videre på dagens mellemdistance kvalifikation.

"Jeg følte mig stærk i bakkerne, så det bliver fedt i morgen," lød det fra Søren i mål, efter at han gik videre som nummer 5 i sit heat. 

Landstræner Tue Lassen ser også frem til det første finaleløb i morgen, hvor tre danske damer; Cecilie Friberg Klysner, Miri Thrane Ødum og Ida Øbro, og to danske herrer; Søren Thrane Ødum og Jacob Steinthal, skal afsted på langdistancen. 

"Vi glæder os. Vi fik en god start i dag. Det bliver nogle helt andre ting, der skal gøres i morgen. Det er en anden terræntype og andre fysiske krav, der bliver stillet til løberne på langdistancen. Det var fedt at få den start vi får i dag, hvor løberne lykkes med deres plan og holder fast i den gode arbejdsindsats hele vejen, selvom de bliver fristet til måske at slippe tøjlerne lidt. Og det er vigtigt at tage med til i morgen. Der er god stemning og selvtillid i gruppen, så det bliver fedt i morgen," lød det fra landstræneren efter dagens mellemdistance kvalifikation. 

Tidligere på ugen så landstræner Jeppe Ruud frem mod de enkelte distancer, og du kan her læse hans tanker om langdistancen, der venter løberne i morgen:

”Vi har efterhånden også et relativt godt indblik i hvordan det bliver. En interessant detalje er at der er ret mange poster på banerne, 23 på damernes og 35 på herrernes. Derfor bliver posttagningen selvfølgelig også et afgørende aspekt af at lykkes på langdistancen. Så det bliver ikke kun krævende vejvalg, men også præcise postindgange og udgange, der bliver afgørende. En del af konkurrencen kommer til at foregå omkring 2000 moh, over trægrænsen, hvor det er meget diffust, uden så meget at læse på, på kortet.

Så det bliver en stor teknisk opgave, men selvfølgelig også en hård fysisk distance, fordi det er langt, men også fordi vi har erfaret på mange træninger, at det er svært at løbe i terrænet. Der er meget underbevoksning, bunden er knoldet og tung, men vi har en formodning om at der skal løbes i mere letløbte linjer, for ellers er kilometertiderne meget optimistiske i forhold til det vi har set på træningskonkurrencer, selv for svenskerne, der er stærkere end os.” 

Se de danske starttider til VM langdistancen i morgen her:

Damer
11.14 Ida Øbro
11.23 Cecilie Friberg Klysner
11.32 Miri Thrane Ødum

Herrer
12.22 Jacob Steinthal 
13.28 Søren Thrane Ødum

Følg med i langdistancen til VM i orienteringsløb 2023

Få den danske vinkel på langdistancen til VM via vores WOC 2023 side her: WOC 2023 - den danske vinkel (do-f.dk)

Du får det bedste, nære indhold, via Dansk Orienterings sociale medier, hvor mesterskabet dækkes live i stories, der lægges videoer op med interviews og highlights, og du kan følge med i alle de danske løberes resultater og reaktioner:
Dansk Orientering på Instagram
Dansk Orienterings-Forbund på Facebook 

Følg med i alle resultater på langdistancen til WOC 2023 via IOF Live, hvor du også kan finde livesendingen, der starter kl. 12.30. 

SVT sender live fra kl. 12.00-16.30.