Skip to main content

JWOC 2023: Sigrid Høyer Staugaard bedste dansker på langdistancen

| Camilla Bevensee | Nyheder

Det blev en hård omgang for de danske juniorer til JWOC i Rumænien, da de i dag blev udfordret på langdistancen i det kuperede og krævende nordvestrumænske terræn ved Cavnic Arena. Bedste danske resultat stod FIF Hillerøds Sigrid Høyer Staugaard for, med en flot 17. plads, 7:05 min efter tjekkiske Lucie Dittrichova, der tog sejren i dameklassen med mindste mulige margin; 1 sekund ned til juniorverdensmesteren fra langdistancen Henriette Radzikowski, Schweiz. Pia Young Vik fra Norge, blev igen nummer tre blandt damerne og tog sin fjerde medalje til Junior VM i Rumænien. 

Sigrid løb ifølge hende selv, ikke et fejlfrit løb i dag, men efter at have haft en dårlig dag i skoven på mellemdistancen, var dagens præstation et klart skridt i den rigtige retning. 

"Det gik nogenlunde, synes jeg. Jeg formår særligt i starten at samle op på mellemdistancefejl, som jeg så ikke gentager. Jeg tager det lidt stille og roligt og holder høj kortkontakt, og så blev det lidt mere løssluppent mod slutningen, hvor jeg måske heller ikke får taget det bedste vejvalg på langstrækket. Men ellers var det benene, der var stopklods på mit løb," lød det fra Sigrid Høyer Staugaard i mål, efter 64:33 minutters løb. 

Det blev ikke ellers til de store danske resultater på langdistancen, men flere løbere fik ifølge landstræner Astrid Ank Jørgensen, samlet sig op fra de mindre gode oplevelser på mellemdistancen onsdag, og vendt de negative tanker til gode præstationer.

"Flere af løberne formår at komme tilbage i dag. Udover Sigrid, får både Ida (Riis Madsen red.) og Niels (Dalgaard red.) sat nogle gode løb sammen, på en langdistance, der ikke lå til vores løbere, på nogen måde, og som var i den virkelig hårde ende," lød det fra Astrid Ank Jørgensen. 

"Det har været en stor dag udviklingsmæssigt og det er godt at se at løberne klarer at lykkes med nogle af de ting, de har sat sig for at arbejde med," stemte landstræner Mikkel Kaae-Nielsen i efter langdistancen. 

Trænerne fremhæver også Smilla Mogensen, der blev næstbedste danske dame i dag på en 32. plads, 11:57 min efter vinderen, og leverede igen en stabil præstation i skoven. Eva Örnhagen Jørgensen blev nummer 46, 15:04 min efter Dittrichova, Amalie Ertmann blev nummer 64, 19:23 min efter, Ida Riis Madsen blev nummer 69, 20:54 min efter og Laura Bobach blev nummer 91, 28:40 min efter vinderen. 

Oscar David Broman Jensen blev bedstplacerede danske herre i dag, på en 24. plads, 13:02 min efter tjekkiske Jakub Chaloupsky, der sørgede for dobbeltguld til Tjekkiet, da han vandt langdistancen med 3:08 min ned til svenske Noel Braun og yderligere 46 sekunder ned til schweiziske Pascal Schaerer, der fik bronze. 

Niels Dalgaard blev næstbedste dansker i herreklassen på en 31. plads, 15.51 min efter den suveræne tjekkiske vinder. Casper Blakskjær blev nummer 59, 20:22 min efter, Mads Christian Maarup blev nummer 73, 22:58 min efter og Hans Gønborg Nielsen blev nummer 74, 23:21 min efter. 

Erik Grønborg stod grundet en skade han pådrog sig på mellemdistancen, over langdistancen i dag. Det gør han også i morgen, hvor der er stafet på programmet til Junior VM. Casper Blakskjær og Grønborg Nielsen står også over stafetten, grundet skadesproblematikker og efter aftale med trænerne. 

Se alle resultater, GPS-tracking, kort og billeder fra JWOC langdistancen via IOF Live.

Stafetten i morgen er sidste distance til Junior VM i Rumænien og kan følges live via IOF Live. De danske hold ser således ud: 

Stafet - de danske hold

Damer

Denmark 1
Sigrid Høyer Staugaard
Amalie Ertmann
Eva Örnhagen Jørgensen

Denmark 2
Ida Riis Madsen
Smilla Mogensen
Laura Bobach

Herrer

Denmark 1
Niels Dalgaard
Mads Christian Maarup
Oscar David Broman Jensen