JWOC 2023: Bronze til Oscar David Broman Jensen på mellemdistancen

| Camilla Bevensee | Nyheder

Endelig kom den medalje, 20-årige Oscar David Broman Jensen har jagtet så længe. På sit sidste Junior VM, kom forløsningen endelig, da Allerød-løberen i dag kunne træde op på podiet og modtage bronzemedaljen på herrernes mellemdistance til JWOC i Rumænien.

Oscar løb i mål til en fantastisk tid som nummer to efter Jakub Chaloupsky fra Tjekkiet, men rykkede senere ned på tredjepladsen, da en suveræn Hannes Mogensen, der ved årets mesterskab repræsenterer Sverige, selvom han også har et dansk pas, tog sejren i herreklassen med hele 43 sekunder.

Broman Jensen fik en god start på den 4,8 km lange bane og holdt mere eller mindre sammen på teknikken hele vejen i mål, hvor han endte 1:16 min efter Hannes Mogensen og 33 efter den tjekkiske sølvmedaljetager.

"Det gik rigtigt godt. Jeg laver ingen fejl i starten og kommer godt ind på kortet. Lige pludselig begynder jeg at se folk foran mig, som jeg har hentet, og tænker perfekt. Jeg bruger dem lidt ind i posterne, men ellers havde jeg fuldstændig styr på det selv. Jeg synes det var godt at give den gas ned ad bakkerne, det var ret sjovt. Til sidst får jeg lavet nogle små kroge, kommer hen til posten og har ikke styr på hvad den skal sidde ved, så jeg kigger på den og tænker at det ikke er min, men det var det så. Så nogle små tidstab, men jeg får minimeret det hele, så det var virkelig fedt," lød det fra Oscar David Broman Jensen i mål.

For de andre danske løbere, var det en lidt tung dag i skoven. Mange har oplevelsen af at lykkes godt på store dele af banen, men flere laver også større fejl.

Næstbedste danske herre på mellemdistancen, blev Casper Blakskjær, der sluttede som nummer 32, 5:19 efter vinderen. Mads Christian Maarup blev nummer 49, 6:30 min efter, Niels Dalgaard endte som nummer 81, 8:37 efter, Erik Grønborg Nielsen blev nummer 94, 9:20 min efter, og Hans Grønborg Nielsen kom desværre til at springe en post over.

Hos de danske damer blev Eva Örnhagen Jørgensen bedst placeret på en 23. plads, 2:35 min efter vinder Henriette Radzikowski fra Schweiz, i et meget tæt damefelt. Undervejs var Eva oppe i en position, hvor hun havde mulighed for at true den schweiziske sejr, men små fejl og et styrt forårsaget af et vrik på sidsteposten, stjal tid fra den ambitiøse Snab-løber, der kunne fejre fødselsdag på en varm stævneplads, med is på anklen.

Smilla Mogensen var næstbedste danske dame på mellemdistancen, og som en af de første løbere i skoven, havde hun føringen i mål i lang tid, efter at hun kom i mål som allerførste løber i dag. Smilla endte som nummer 41, 5:25 min efter vinderen. Amalie Ertman blev nummer 64, 7:38 efter, Sigrid Høyer Staugaard blev nummer 70, 8:11 min efter, mens Laura Bobach blev nummer 75, 9:14 min efter og Ida Riis Madsen blev nummer 95, 12:14 efter vinderen.

Medaljen til Danmark i dag, er den tredje medalje til et Junior VM, med landstræner Astrid Ank Jørgensen ved roret, og den rutinerede U18-landstræner er rigtigt glad for dagens resultat.

"Det er fedt at se at Oscar især det sidste år, har udviklet sig så meget og er med helt fremme. Det er virkelig flot at han lykkes så godt i dag og formår at minimere fejlene. Han fortjener den medalje fuldt ud. Der er også flere af de andre løbere, der gør det godt i dag, fx lykkes Casper (Blakskjær red.) med at minimere fejl og sætte et godt teknisk løb sammen," lød det fra Astrid Ank Jørgensen efter mellemdistancen.

"Medaljen var en optur på en dag, hvor mange af vores andre løbere, desværre ikke fik det til at lykkes. Nu bliver det godt med en hviledag, og så ser vi frem mod nye muligheder på de sidste to distancer hernede," fortsatte landstrænere.

Se alle resultater, GPS-tracking, kort og billeder fra Junior VM mellemdistancen i Rumænien her: JWOC 2023 Middle distance

I morgen er der hviledag til JWOC i Rumænien, men programmet fortsætter med langdistance på fredag, med første start kl. 9.00 (rumænsk tid).