Skip to main content

JWOC 2023: Danmark nummer 11 på sprintstafetten i Rumænien

| Camilla Bevensee | Nyheder

Ida Riis Madsen lagde ud for det danske førstehold og Sigrid Høyer Staugaard for andetholdet, på Junior VM mix sprintstafetten i Baia Mare i Rumænien her til aften. Sigrid skiftede på førsteturen som nummer 21, 1:31 efter de første og Ida skiftede som 26'er, 1:45 min efter Ungarn, der endte med at vinde stafetten. 

På andenturen løb gårsdagens højdespringer på den individuelle sprint, Oscar David Broman Jensen, det danske førstehold op på en 16. plads, 1:22 min efter, mens Mads Christian Maarup skiftede for 'Denmark 2' som nummer 38, 3:05 min efter, efter to ture. 

På tredjeturen skulle næste sæt af herreløbere afsted for Danmark og her løb Niels Dalgaard 'Denmark 1' ind til en 17. plads, 1:46 min efter de førende, mens andetholdets Erik Grønborg Nielsen, skiftede som nummer 33, 4 minutter efter teten. 

På sidsteturen løb Eva Örnhagen det danske førstehold op på en 15. plads, der i mål kunne veksles til en 11. plads i Junior VM-konkurrencen, hvor kun et enkelt hold fra hver nation tæller i resultatet, og det finske, svenske, schweiziske og tjekkiske andethold derfor kunne tages ud af ligningen. 'Denmark 2' kom i mål som det 27. hold, 6:28 efter vinderne fra Ungarn. 

"Alle kom i mål og havde en følelse af at være oven på teknisk, også i forhold til dem de løb med derude. Det siger noget om, hvor skarpe vi er, og at vi gør noget rigtigt i forhold til at løbe sprintorientering og tage det seriøst som disciplin. Desværre var banen lige en tand for let til at vi kunne lege med de helt hurtige nationer i dag. Nogle blev også lidt mærket af varmen undervejs og lavede nogle træls fejl, men vi så en Junior VM-gruppe, der stod som et samlet hold derude i dag, og alle heppede rigtig godt på hinanden og støttede hinanden," lød det fra landstræner Mikkel Kaae-Nielsen efter stafetten. 

Se alle resultater, GPS-tracking, kort og billeder fra Junior VM sprintstafetten via IOF Live.

Nu ser det danske hold frem mod mellemdistancen i morgen, der allerede starter kl. 9.00 i Cavnic, en halv times kørsel fra Baia Mare. Følg med i mellemdistancen til Junior VM i Rumænien via IOF Live.

Mellemdistance starttider (rumænsk tid UTC+3)

Damer 
Smilla Mogensen - 09:05
Laura Bobach - 09:57
Sigrid Høyer Staugaard - 11:11
Amalie Ertmann - 12:11
Ida Riis Madsen - 13:53
Eva Örnhagen Jørgensen - 13:57

Herrer
Erik Grønborg Nielsen - 09:04
Mads Christian Maarup - 09:26
Hans Grønborg Nielsen - 11:48
Casper Blakskjær -
12:40
Oscar David Broman Jensen - 13:04
Niels Dalgaard - 13:08