Skip to main content

JWOC 2023: Oscar David Broman Jensen bedste dansker på sprinten

| Camilla Bevensee | Nyheder

Middagsheden nåede ikke at aftage før de 317 juniorløbere, fra 41 forskellige lande, blev sendt afsted på den første konkurrence til årets Junior VM i Rumænien. Og sprinten blev en hed affære, også for de danske løbere i Baia Mare. Flere af dem klarede sig godt resultatmæssigt, men alle danskerne var mere eller mindre tilfredse med deres præstationer.

Oscar David Broman Jensen, Allerød OK, blev bedst placerede løber fra Danmark i dag, da han løb i mål til en fantastisk tid i starten af konkurrencen. Da flere løbere begyndte at komme ind, rykkede sidsteårsjunioren ned ad listen, men endte på en flot 13. plads, da alle løbere var i mål i herreklassen, kun 32 sekunder efter vinder Anselm Reichenbach fra Tyskland. 

"Det gik helt fantastisk, jeg laver ingen fejl derude og føler at jeg fløj igennem. Jeg havde god kontrol med kortet, og de steder hvor der er nogle svære stræk, får jeg stoppet op og taget nogle gode beslutninger," lød det fra Oscar David Broman Jensen i mål, inden han havde et kort ophold i 'winner's chair' på scenen på stævnepladsen. 

De danske landstrænere Astrid Ank Jørgensen og Mikkel Kaae-Nielsen, er også overordnet set glade for dagens præstationer.

"Generelt er vi godt tilfreds. Det er dejligt at opleve at løberne har løbet gode tekniske løb og haft gode mavefornemmelser med deres præstation, da de kom i mål, fordi e har holdt sig til den plan de havde lavet inden start. Vi er selvfølgelig glade for en flot 13. plads til Oscar, men det er også værd at nævne at alle dem, der er med for første gang, har formået at holde sammen på deres løb i dag og undgå store fejl. Det er rigtigt svært til det allerførste løb på den her scene, og at de så kan komme i mål med et smil på læben, fordi de har klaret det, er noget de kan tage med videre til resten af ugen," lød det fra landstræner Astrid Ank Jørgensen efter sprinten.

Det blev også til en flot placering i den tætte herreklasse til Niels Dalgaard, Kolding OK, med en 23. plads, kun 1:11 minutter efter den tyske vinder.  

Bedste danske dame på sprinten, blev Eva Örnhagen Jørgensen, OK Snab, der endte på en 22. plads i et stærkt damefelt, 1:39 minutter efter den suveræne vinder fra Ungarn, Rita Maramarosi. 

Ida Riis Madsen, OK Pan Aarhus, var næstbedste danske løber i dameklassen og løb sig ind i en flot top-30, på en delt 28. plads med Anna Babington fra New Zealand, 1:59 minutter efter den ungarske vinder. 

Sigrid Høyer Staugaard, FIF Hillerød, blev nummer 44 i dameklassen, 2:33 min, mens Laura Bobach, OK Pan Aarhus, blev nummer 65, 3:55 min efter, Smilla Mogensen, Farum OK, blev nummer 85, 3:55 min efter, og Amalie Ertmann, Allerød OK, blev nummer 87, 3 sekunder efter Smilla, på den 3,8 km lange damebane i Baia Mare.

Casper Blakskjær, OK Pan Aarhus, blev nummer 63 i herrernes klasse, 2:01 efter vinderen, Hans Grønborg Nielsen, Allerød OK, blev nummer 68, 2:11 efter, Mads Christian Maarup, Allerød OK, blev nummer 89, 2:32 min efter, og Erik Grønborg Nielsen, Allerød OK, blev nummer 98, og var ligesom alle de andre danskere mindre end tre minutter efter på den 4,3 km lange sprintbane. 

Se alle resultater, GPS-tracking, kort og billeder fra JWOC sprinten her: JWOC sprint 2023 (IOF Live)

I morgen løber det danske hols sprintstafet i Baia Mare, til Junior VM i Rumænien, og holdene kan ses nedenfor. Følg med i sprintstafetten via IOF Live

Sprintstafet 4. juli
Første start kl. 16.30 (ETC+3, 15.30 dansk tid)

Denmark 1
Ida Riis Madsen
Oscar David Broman Jensen
Niels Dalgaard
Eva Örnhagen

Denmark 2
Sigrid Høyer Staugaard
Mads Christian Maarup
Erik Grønborg Nielsen
Amalie Ertmann

Casper Blakskjær var udtaget til andetholdet, men vælger efter aftale med trænerne at stå over sprintstafetten, grundet en mindre skadesproblematik.