| Thomas Jensen | Nyheder

Det danske hold der i dag svedte for Danmark i Velingrads gader og parker (Foto: U18 Landsholdstrænerne)

Det blev en god dansk start på EYOC 2023 på sprinten.

U18 landstræner Astrid Ank Jørgensen fortæller: ”Alt i alt synes vi at løberne kan være tilfredse med deres præstationer. Nogle af løberne fik desværre lidt en stresset oplevelse, og derfor får de ikke altid taget de bedste beslutninger. Men stadig uden at de falder helt igennem.”

Hun fremhæver særligt H16 indsatsen, hvor alle fire løbere kom i top 40 - og hun fortsætter: ”Vi har særligt Ingrid og Niels som lykkedes rigtig godt i dag, og får løst dagens opgave uden nogen store fejl. Derudover har vi Asbjørn og Frida i top 25, hvilket også er super flot.

En fokuseret Ingrid Due Nygaard på vej mod en fornem 13. plads (Foto: Kell Sønnichsen)

Ingrid bedst i D16
Ingrid Due Nygaard leverede den bedste danske placering med en 13. plads godt 1½ minutter efter den schweiziske vinder. Frida Kärner Grooss fulgte pænt trop med en 24. plads. Frida har ellers været stærkest i D16 i år, men det understreger blot hvor flot Ingrids præstation var i dag.

Frida Kärner Grooss på vej mod en fin 24. plads (Foto: Kell Sønnichsen)

Signe Møller Skaug sluttede som nr. 74 (Foto: Kell Sønnichsen)

Andrea Svenningsen fik desværre ikke fik alle de rigtige poster med i mål. (Foto: Kell Sønnichsen)

Niels Elton bedst i H16
I H16 blev Niels Elton Jokumsen som forventet bedste dansker. Han kom på en flot 16. plads – 1:18 minutter efter den finske vinder. Han fik ikke den bedste start, men løb sig flot op, og mistede kun 8 sekunder til vinderen på de sidste 8 af 16 poster. Asbjørn Faber Fenger-Grøn løb et super flot og stabilt løb og blev nr. 21 blot 15 sekunder efter Niels Elton.

Med fuld fokus og en super afslutning blev Niels Elton Jokumsen nr. 16. (Foto: Kell Sønnichsen)

Asbjørn Faber Fenger-Grøn løb en rigtig flot sprint og sluttede som nr. 21 (Foto: Kell Sønnichsen)

Magnus Lindahl kom med på et afbud - men han har virklig grebet chancen og vist, at han har et super højt niveau, og at han kan være med fremme til internationale mesterskaber. (Foto: Kell Sønnichsen)

Magnus Lindahl brugte yderligere 27 sekunder om at blive nr. 27. Om hans løb siger Astrid Ank Jørgensen: ”Jeg synes specielt også at Magnus løber et rigtig godt løb, og med tanke på at han jo løber sit første internationale mesterskab, så er det super flot, at han holder så godt sammen på det hele vejen.” Den gode danske H16 dag blev fuldendt af Axel Örnhagen Jørgensen med en fin placering som nr. 40.

Axel Örnhagen Jørgensen gjorde det til en rigtig god dansk H16 dag med en pæn placering som nr. 40 (Foto: Kell Sønnichsen)

August nr. 69 i H18
I H18 fik August Gabs kæmpet sig til en placering som nr. 69. Johannes Marager blev desværre lidt dårlig om morgenen. Han prøvede alligevel at løbe, men fik det skidt undervejs. Han fik dog kæmpet sig i mål. Nu krydser vi fingre for, at han når at blive frisk til langdistancen i morgen.

August Gabs kæmpede sig i mål til en placering som nr. 69 (Foto: Kell Sønnichsen)

Johannes Marager kæmpede med helbredet i dag - vi håber på, at han er frisk i morgen. (Foto: Kell Sønnichsen)

Astrid Ank Jørgensen opsummerede dagen med at sige: ”Der er nogle af løberne, der ikke er helt tilfredse med deres præstationer i dag, men det synes vi ikke, at de har nogen grund til.” Der blev kæmpet over hele linjen, og det gav både nogle resultater, vi kan være tilfredse med – og en masse erfaring.

Resultater, splittider og tracking fra dagens konkurrencer finder du her.

I morgen går det løs med langdistancen, hvor første start er kl. 09:30. Løbet kan følges live her.