Skip to main content

EYOC starter fredag

| Thomas Jensen | Nyheder

EYOC holdet fra 2022 - der er en del gengangere på holdet, der skal prøve kræfter med internationale konkurrencer for anden gang 

Vejrudsigten lover 25-26 grader og sol i Velingrad i Bulgarien fredag og lørdag, når vores dygtige unge landsholdskæmpere skal ud og svede for Danmarks ære til EYOC på sprint og langdistancen, mens temperaturen bliver lidt mere medgørlig søndag til stafetten.

EYOC er de unge løberes første møde med internationale mesterskaber, så løbene er primært en læringsproces, så de er bedre klædt på, når/hvis de en dag står på startstregen til JWOC eller WOC.

U18-Landstræner Mikkel Kaae-Nielsen formulerer formålet således: ”EYOC er endelig ved at nærme sig og nervøsiteten er lige så stille ved at brede sig. Turen til EYOC handler om at få givet de unge løbere nogle store oplevelser og vigtige erfaringer, som de kan tage med videre i deres orienteringsløbs karriere og deres videre liv. 

Vi har et rigtigt godt hold med og håber på at de får nogle gode løb, på trods af nervøsiteten og de udfordrende terræner.”

Program
Fredag lægger løberne ud med en sprint i Velingrad City. Løbet foregår primært i park- og byområder med lav til middel kupering (40-45 m), så man skal løbe stærkt og præcist. Første start går kl. 10:00.

Lørdag er der langdistance i Stariat Chark. Her venter der løberne en noget mere kuperet terræn med mellem 300 og 420 meter stigning på baner mellem 4,9 og 7,2 km, men stadig med god løbbarhed og god sigt på ca. 80 % af banen. Første start går kl. 09:30.

Søndag er der stafet. Det bliver lidt mindre kuperet end på langdistancen (240-305 m stigning på mellem 3,7 og 5,0 km lange baner), mens løbbarheden og sigten bliver som på langdistancen. Første start går kl. 09:30.

Følg løbene live
Alle konkurrencerne kan følges live fra arrangementets hjemmeside www.eyoc2023.eu. Der vil være både liveresultater og GPS tracking.

Det danske hold
Det danske hold er som annonceret – dog uden Mads Christian Maarup fra Allerød OK, der skal til JWOC i stedet for. Han bliver ikke erstattet. Så opstillingen er:

D16
Andrea Ebert Svenningsen, Rold Skov OK
Frida Kärner Grooss, Allerød OK
Ingrid Due Nygaard, Søllerød OK
Signe Møller Skaug, OK Pan Aarhus

H16
Asbjørn Faber Fenger-Grøn, Silkeborg OK
Axel Örnhagen Jørgensen, OK Snab Vejle
Niels Elton Jokumsen, FIF Hillerød
Magnus Lindahl, OK Melfar

H18
August Gabs Rasmussen, OK Melfar
Johannes Marager, Allerød OK

Trænerbænken
Astrid Ank Jørgensen
Mikkel Kaae-Nielsen