Skip to main content

3 x guld til Morten Örnhagen ved DM MTBO

| Michael Lindholm | Nyheder

Som antydet i optakten til DM MTBO-weekenden, så ville Morten Örnhagen (OK Snab Vejle) være favorit i alle tre løb. Han endte da også med at rejse hjem med tre guldmedaljer i tasken efter ganske overbevisende sejre.

Sprint i jomfrueligt terræn

Fredag aften blev DM skudt i gang med den efterhånden traditionsrige sprint. Selv om det blot er tredje år at sprinten køres officielt, så har det været kutyme i flere år med en sprint fredag aften. Dalby-området i det sydlige Kolding dannede rammen og terrænet var en blanding af industri- og parcelhusområde tilsat lidt skov og åbne områder.

H21 skulle ud på 8,4 km og med 19 poster. Morten Örnhagen vandt i 27,01 min. og ganske komfortabelt med 1,04 min. foran Oliver Friis (Navet) og Anders Blomster (Silkeborg OK) på bronzepladsen.

I D21 tog forhåndsfavoritten Nikoline Splittorff (FIF Hillerød) guldet 33 sek. foran Cæcilie Christoffersen og Anke Dannowski endte som nr. 3 (begge OK Øst Birkerød).

Langdistance i Marbæk Plantage

Lørdag skulle hele MTBO-karavanen på tværs af det jyske mod vest og finde frem til Marbæk Plantage nord for Esbjerg. Her har der kun en gang tidligere været kørt en konkurrence. Det var helt tilbage i 2009, hvor der blev afviklet en stafet. Terrænet tæt på Ho bugt er relativ flad med stier og veje af ganske forskellig kørbarhed.

I H21 gjorde Morten Örnhagen kort proces efter 31,2 km og hele 44 poster. Han vandt med over 11 min. til Anders Blomster på andenpladsen, mens unge Noah Tristan Hoffmann (OK Mariager Fjord OK) vandt en fin bronzemedalje, blot 53 sek. fra sølvmedaljen.

I D21 var Nikoline Splittorff ikke til start, hvilket gjorde det forholdsvis nemt for Cæcilie Christoffersen at genvinde guldet fra 2022 efter 27,9 km og 35 poster. Klubkammeraten Anke Dannowski tog andenpladsen.

Mellemdistance i Hindsgavl

DM blev afsluttet søndag med en fin mellemdistance i Hindsgavl ved Middelfart. Tilbage i 2017 blev der afviklet en afdeling af den daværende Trimtex MTBO Cup her og det er et fortrinligt terræn til en teknisk mellemdistance. Flere gav udtryk for et godt tegnet kort og nogle fornemme baner i et terræn som ind imellem er stærkt kuperet og med flere små stier og spor.

I H21 fuldendte Morten Örnhagen sit guld-hattrick med at vinde præcis 2 min. foran den netop afgået landstræner Allan Jensen (Silkeborg OK). Oliver Friis tog bronzen og dermed sin anden DM-medalje efter sølv fredag. Herrerne skulle finde 35 poster på 16,5 km, mens D21 slap med 26 poster på 13,4 km.

I D21 endte det med guld til Nikoline Splittorff som altså var tilbage efter at have stået over lørdag og dermed genvandt hun DM-titlen fra 2022. Anke Dannowski vandt sølv, mens Cæcilie Christoffersen blev diskvalificeret.

Foto: D21 (og H40) melledistancekortet i Hindsgavl

15 x guld til Tove

Det skal med at Tove Sonne Andersen (OK Øst Birkerød) fredag aften tog sin DM-guldmedalje nr. 15, da hun vandt sprinten i D60 og dermed er hun den rytter i Danmark der har vundet flest medaljer af den fineste karat. Dertil kommer et pænt stort antal sølv- og bronzemedaljer, bl.a. vandt hun sølv på lang- og på mellemdistancen. Med sprintsejren har hun nu vundet guld i alle tre DM-discipliner. Toves første guldmedalje kom tilbage i 2007.

VM i horisonten

Eliten har fortsat VM i Tjekkiet i august som pejlemærke og skal forventelig en tur til Tjekkiet og træne frem mod årets højdepunkt. Enkelte kan også forventes at deltage i Tjekkisk 5-dages, som også flere andre danske ryttere normalt deltager i. Det er et af de største MTBO events i Europa og afvikles alene i ulige år. I år for første gang ikke i Plzen-området i det vestlige Tjekkiet, men omkring Doksy nord for Prag. Etapeløbet afvikles i perioden 5-9. juli.

Resultater fra DM MTBO, O-track m.m. kan findes via arrangørernes hjemmeside her: DM MTBO den 16-18. juni 2023 (koldingorienteringsklub.dk)

Splittider kan ses på Winsplits her: WinSplits Online (orientering.se)

Morten Örnhagen, tredobbelt guldvinder ved DM i MTBO