Sejr til IFK Göteborg og Stora Tuna i Venla- og Jukola-stafetterne i Finland

| Camilla Bevensee | Nyheder

Der var ligesom herhjemme, skruet op for varmen i Porvoo øst for Helsinki, da mere end 18.000 løbere skulle i skoven og løbe de store store finske stafetter, Venla for damerne og Jukola for herrerne, lørdag og igennem natten til i dag.

Det bedste danske hold blev OK Pan Aarhus på en 10. plads i damestafetten, lige under 12 minutter efter vinderne fra svenske IFK Göteborg, der ikke var helt så suveræne på Vena som på 10mila damestafetten for en måned siden, men stadig vandt med 4 minutter og 45 sekunder ned til OK Linné, der tog andenplandsen kun 8 sekunder foran kvinderne fra finske Kalevan Rasti.

OK Pan Aarhus' førstetur Hedvig Valbjørn Gydesen, lagde stærkt ud for danskerne og skiftede som nummer 6 35 sekunder efter de førende. En flot præstation i det stærke felt, med 1550 hold, hvor hun med startnummer 1548, startede næsten bagerst ud i skoven. Andentur Lotte Jauhojärvi Markussen, løb også en flot tur for aarhusianerne og skiftede som 9'er. kun lige over 3 minutter efter de førende efter to ture, IFK Göteborg. Tredjeture Caroline Gjøtterup Frederiksen, tabte en smule mere, men løb stadig en flot og stabil tur, hvor hun efter de 6,6 km kunne sende norske Andrine Benjaminsen ud på sidsteturen som nummer 15. Andrine Benjaminsen hentede fem placeringer, med en 9. bedste tid på sidsteturen, og OK Pan Aarhus sluttede i top-10, 11:54 efter IFK Göteborg.

Det andet danske hold i Venla-stafetten, Farum-Tisvilde OK, løb sig til en 70. plads, 42 minutter efter vinderne, men med flotte præstationer fra især Amanda Falck Weber på tredjeturen og Eva Örnhagen Jørgensen på sidsteturen.

Der var mange andre flotte præstationer af danske kvinder i Venlastafetten, hvor den største må siges at være Agnes Kracht Nørgaards tredjetur for svenske Västerviks OK. Anges løb holdet fra en 16. til en 9. plads, men endnu mere imponerende gjorde hun det i tredjebedste tid på turen blandt alle de mere end 1500 hold. Västerviks OK, der også havde danske Nicoline Friberg Klysner på holdet, endte som nummer 37.

Malin Agervig Kristiansson leverede også en flot præstation for svenske IFK Göteborgs andethold, hvor hun på førsteturen skiftede et minut efter de førende som nummer 15, hvilket også var den placering holdet endte med at få i mål, og de blev dermed det bedste andethold i Venla-stafetten.

Sidst men ikke mindst, leverede Annika Simonsen igen en flot stafetpræstation for svenske IKHP Huskvarna, da hun løb holdet op på en 25. plads i mål, med en 10. bedste tid på sidsteturen, som de fleste hold har tradition for at besætte med deres stærkeste løber.

Se alle (live) resultater fra Venla her: Live results - Venla-stafetten

I herrestafetten blev det bedste danske hold som forventet OK Pan Aarhus' førstehold, der dog ikke var lige så godt med i stafetten fra start som på 10mila og sluttede uden for top 100, 2 timer og 21 minutter efter vinderne fra Stora Tuna OK, som nummer 103 efter syv ture. De svenske sort- og gulklædte fra Stora Tuna, vandt stafetten med kun 19 sekunder ned til OK Linné, efter en spændende dyst på sidsteturen, hvor Tunas Emil Svensk lige så stille spiste de næsten tre minutters forspring Lukas Liland og Linné havde ud på den sidste og afgørende tur. Finske Olli Ojanaho sørgede også for at hans løb på sidsteturen blev afgørende, da han løb Helsingin Suunistajat to pladser op, til en tredjeplads, og hentede tre minutter på täten.

Farum-Tisvilde OK's herrer løb i mål 40 minutter efter de bedste danskere fra OK Pan Aarhus, og endte på en 144. plads, og det tredjebedste danske hold blev Søllerød OK på en 206. plads, 3:38:52 efter vinderne.

Igen var der mange flotte danske præstationer for udenlandske hold, hvor Allerøs OK's Oscar David Bromann Jensen sluttede som 10'er med svenske Pan Kristianstad, efter at han selv havde leveret en godkendt 6. tur, hvor han kun mistede tre placeringer for skåningerne.

Jacob Steinthal leverede en vaskeægte toppræstation, da han løb bedste tid på 5. turen for svenske IFK Göteborgs andethold, hvor han sammen med Linus Agervig Kristiansson sluttede som nummer 27 i mål, 47:44 efter vinderne fra Stora Tuna, og viste at formen er ved at være på plads frem mod VM i Schweiz, hvor han er udtaget til at løbe langdistancen om lige under fire uger.

Björn Cederberg, der også er udtaget til det danske VM-hold, løb også en flot 2. tur for naboklubben Göteborg Majorna, hvor han med en 20. bedste tid på turen, løb holdet fra en 37. plads til skifte som nummer 15, og spillede en vigtig rolle i holdets 28. plads i Jukola-stafetten, 47:53 efter vinderne.

Endnu en dansk VM-løber, Søren Thrane Ødum, gjorde det godt i herrestafetten i Finland, hvor han skiftede efter førsteturen for IFK Göteborgs førstehold som nummer 11, kun lidt over et minut efter de hurtigste. Holdet blev desværre diskvalificeret senere i stafetten.

Se alle (live) resultater fra Jukola her: Live results - Jukola-stafetten